Skip to content
Ediția de astăzi

Ultimele cifre din SONDAJE: luptă strânsă pentru locul 2. Clasamentul candidaților la prezidențiale

PSnews.ro vă prezintă, în exclusivitate, primele exit poll-uri realizate de două institute de sondare, AVANGARDE și IRES.

UPDATE 15:18

Conform rezultatelor obținute până la ora 14.00 de IRES, Klaus Iohannis conduce în continuare detașat clasamentul prezidențiabililor cu 39,7%, urmat de Viorica Dăncilă, cu 21,6% și Dan Barna, 16,6%. Important de menționat este că rezultatele de la această oră nu includ și voturile din diaspora.

Totodată, potrivit rezultatelor obținute până la ora 13.00 de Avangarde, prezidențiabilul PNL conduce clasamentul cu 40%. Pe locul 2 este Viroica Dăncilă cu 23%, urmată de Dan Barna cu 16%, Mircea Diaconu 9% și Theodor Paleologu 7%.

Cu voturile din diaspora, Dan Barna, prezidențiabilul USR, are mari șanse, până la această oră, să intre în turul 2 alături de Klaus Iohannis.

———————————

Potrivit rezultatelor obținute până la ora 11.00 de IRES, Klaus Iohannis conduce detașat clasamentul prezidențiabililor cu 40%, urmat de Viorica Dăncilă, cu 21%, Dan Barna, 15%, și Mircea Diaconu, 8%.

De asemenea, potrivit rezultatelor obținute până la ora 11.00 de Avangarde, prezidențiabilul PNL are același scor, 40%, conducând astfel fără nicio problemă în bătălia spre Palatul Cotroceni. Iată cum arată clasamentul celor de la Avangarde:

Klaus Iohannis 40%

Viorica Dăncilă 27%

Dan Barna 12%

Mircea Diaconu 9%

Theodor Paleologu 6%

Peste 3.800.000 de români au votat duminică, până la ora 13.00. Prezența la vot este de 21.04%.

Prezența la urne în mediul urban este, în continuare, semnificativ mai mare decât cea din mediul rural. În orașe au votat deja peste 2,3 milioane de alegători, în timp ce în mediul rural și-au exprimat opțiunea electorală peste 1.500.000 de votanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.