Skip to content
Ediția de astăzi

Ultimele facturi ale guvernului Dăncilă. Executivul ar putea aproba luni și majorarea salariului minim

Executivul va adopta, în ședința de luni, un proiect de hotărâre privind alocarea fondurilor necesare pentru plata facturilor din programele PNDL 1 şi PNDL 2, a anunțat, duminică, premierul demis Viorica Dăncilă. Tot luni, Guvernul ar putea decide și majorarea salariului minim începând cu anul viitor. Niciunul dintre aceste proiecte nu este pe ordinea de zi oficială, unde sunt trecute doar cîteva documente de mică importanță.

Ședința de Guvern este programată la ora 11.00, potrivit PSNews.ro

Mâine (luni – n.r.) vom avea Hotărâre de Guvern referitor la achitarea facturilor PNDL. Aşa cum ştiţi, noi am sprijinit de fiecare dată comunităţile locale, iar aceste programe au fost foarte importante, s-au aplicat fără a ţine cont de culoarea politică. Ministrul Finanţelor a făcut toate demersurile astfel încât mâine să putem să achităm facturile PNDL”, a anunțat, duminică, Viorica Dăncilă, anunță hotnews.ro

Un alt proiect improtant care ar putea fi pe ordinea de zi suplimentară a Guvernului este cel referitor la majorarea salariului minim brut pe țară. Ministerul Muncii și Protecției sociale a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre care majorează de la 1 ianuarie salariul minim brut pe țară la 2.262 lei, de la 2080 de lei în prezent.

Dăncilă a declarat joi seară, la România TV, că Executivul va majora salariul minim cu 100 de lei, prin hotărâre de Guvern, precizând că nu ascultă de vocea lui Ludovic Orban care i-a cerut să nu ia această măsură, ci de cea a oamenilor care au nevoie de sprijin și de solidaritate.

Liderul PNL Ludovic Orban a somat Executivul să nu ia nicio hotărâre privind creșterea salariului minim pe economie.

Îi somez să nu adopte nicio hotărâre, nu au capacitatea de a adopta o astfel de hotărâre, care are un impact economic important, care are un impact asupra mediului de afaceri şi care are consecinţe bugetare. Acest Guvern nu are dreptul legal de a adopta o astfel de hotărâre de Guvern. Dacă, totuşi, vor vrea să adopte o astfel de hotărâre de guvern, o vom modifica”, a precizat Orban, joi, la Parlament, după ce liberalii au depus la Secretariatul Parlamentului lista miniștrilor și programul de guvernare al PNL.

Pe ordinea de zi a ședinței Executivului de luni se află, însă, aprobarea documentaţiei de urbanism „Plan Urbanistic General al comunei Bârsana, judeţul Maramureş și alte câteva proiecte de HG de importanță locală.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.