Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Un bărbat din Mehedinți, sancționat de Poliția Bistrița Năsăund pentru propagandă electorală în ziua votării

 

O persoană din Mehedinți a fost sancționată duminică de poliția din Bistrița Năsăud pentru că a postat un videoclip cu un candidat la alegerile prezidențiale, în ziua votului, fapt interzis de lege.

Biroul Electoral Județean Bistrița-Năsăud a sesizat Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, după ce Partidul Național Liberal a depus o plângere cu privire la faptul că în mediul online se continuă propaganda electorală.

 Mai exact, liberalii au reclamat că pe o pagină de pe Facebook a fost distribuit un videoclip care promovează un anumit candidat. Oamenii legii au identificat persoana care a postat videoclipul.

”Din câte am constatat noi, se află o postare pe o pagină de Facebook denumită ‘Campanie Electorală PSD 2019’. Este un videoclip care face referire la un competitor electoral, cu menţiunea de a vota. Noi nu am putut să stabilim cine este aparţinătorul sau dacă se află în vreo culpă privind data la care a fost înregistrat respectivul material video sau când a fost publicat, însă am admis acea plângere, în sensul sesizării Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și acesta să ia în considerare sesizarea noastră și să ia măsuri”, a precizat reprezentantul BEJ Bistrița-Năsăud.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, Crina Sîrb, polițiștii au efectuat cercetări și au stabilit că videoclipul la care au făcut referire reprezentanții PNL Bistrița-Năsăud în plângerea către Biroul Electoral Județean a fost postat de o persoană din județul Mehedinți.

IPJ Bistrița-Năsăud mai precizează și urmează ca persoana care a postat videoclipul să fie sancționată pentru continuarea propagandei electorale.

Potrivit legislaţiei în vigoare, constituie contravenţie „continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, precum şi sfătuirea în ziua votării a alegătorilor la sediul secţiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit candidat”. Fapta se sancţionează cu amendă de la 1.500 lei la 4.500 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.