Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Un deputat USR acuză: PSD-ALDE vor să creeze ”softul paralel” pentru fraudarea alegerilor

Deputatul USR Daniel Popescu, membru în comisia de anchetă privind alegerile din 26 mai, din care face parte și senatorul PSD Mehedinți Liviu Mazilu, susține că cei de la PSD și ALDE vor să discrediteze Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal (SIMPV) astfel încât să manipuleze rezultatele viitoarelor alegeri.

Astăzi a avut loc un adevărat asalt al PSD-ALDE împotriva Autorităţii Electorale Permanente (AEP), după ce preşedintele instituţiei a declarat cu subiect şi predicat în cadrul audierii că la alegerile europarlamentare şi la referendum nu au fost constatate decât erori de completare a proceselor verbale, nicidecum fraude, şi că la nivelul BEC nu au fost constatate probleme legate de sistemul informativ”, a declarat parlamentarul.

Deputatul USR susține că PSD-ALDE doreşte să facă încă un pas către eliminarea SIMPV prin crearea unui program paralel celui realizat de STS şi care a funcţionat în timpul alegerilor.

Olguţa Vasilescu a propus în Comisie crearea unui grup de experţi IT care iniţial trebuia să analizeze datele din SIMPV şi eventuale disfuncţionalităţi ale sistemului electoral, dar astăzi a ieşit la iveală că membrii Comisiei au fost induşi în eroare, iar adevăratul scop al grupului de experţi IT este să realizeze un soft paralel. USR consideră că acest nou program nu poate avea putere probatorie, căci el trebuie supus cel puţin aceloraşi teste la care a fost supus softul iniţial aparţinând instituţiilor statului. Mai mult, USR nu susţine mutarea sistemului SIMPV sub controlul AEP, în condiţiile în care şefii instituţiei sunt numiţi politic, iar AEP a confirmat că instituţia pe care o conduce nu are expertiza, capacitatea şi resursele de a gestiona un asemenea sistem”, a mai declarat parlamentarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.