Skip to content
Ediția de astăzi

Un medic pneumolog avertizează: Se schimbă profilul pacienților Covid-19. Vin la spital pacienți tineri

Ultimele zile au venit la Institutul Marius Nasta pacienți tineri, avertizează medicul pneumolog Beatrice Mahler, managerul celui mai mare spital de boli pulmonare din România.

Beatrice Mahler spune că, dacă acum ceva timp, pacienții proveniți din căminele de bătrâni erau majoritari în spitalul pe care îl conduce, în perioada următoare „cred că vom asista la o schimbare a profilului pacienților, oarecum de așteptat, pentru că măsurile de relaxare și ceea ce se întâmplă în stradă în acest moment se va regăsi peste două săptămâni în spitale”, potrivit PSNews.ro

Beatrice Mahler spune că pacienții din căminele de bătrâni au fost, într-o perioadă, pacienții majoritari din Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta: „În perioada în care numărul de cazuri era în scădere, atunci am avut mai mulți pacienți din cămine.”

Acum, cazurile vin dintr-o altă zonă, o zonă de pacienți mult mai tineri. Nu înseamnă că cei mai în vârstă nu sunt internați, dar cred că vom asista la o schimbare a profilului pacienților în următoarea perioadă, oarecum de așteptat, pentru că măsurile de relaxare și ceea ce se întâmplă în stradă în acest moment se va regăsi peste două săptămâni în spitale, avertizează medicul Beatrice Mahler. „Acest virus are nevoie de o perioadă de timp în care să se manifeste și să ducă la creșterea numărului de cazuri„, explică ea.

Din păcate, la ce am văzut la televizor în ultimele zile, lucrurile probabil că vor merge în această direcție„, avertizează managerul celui mai mare spital de boli pulmonare din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.