Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Un nou efect devastator al OUG 114 în domeniul construcțiilor

Prin OUG 114 s-au făcut o serie de modificări fiscale, astfel că toate salariile din domeniul construcțiilor nu este mai mic de 3.000 de lei/net, cu respectarea schemei de ajutor de stat.

Însă liberalii acuză că cei de la Guvern nu au dat și schema de ajutor de stat, drept urmare constructorii s-au trezit că primesc de la ANAF decizii de impunere.

Deși prevedea o cotă redusă pentru contribuția asiguratorie pentru munca (CAM), constructorii sunt puși sa plateasca cota normala, pana la apariția schemei de ajutor de stat. Practic, PSDragnea ia banii de la constructori, bani care au mers în salarii. Asta, după ce i-au obligat sa dea salarii de minim 3000 lei/net. ANAF a modificat declarația 112 in așa fel încât să calculeze CAM normal la 2,25 și nu la 0,3375 cât s-a angajat “guvernul tont”! Este o nouă țeapă de proporții dată constructorilor care oricum se confruntă cu o penurie de forță de muncă calificată. Practic, constructorii rămân și fără “facilitați”, adică și cu banii pierduți și cu obligația plății unor salarii mai mari, în baza unor promisiuni neonorate”, reclamă deputatul PNL Florin Roman.

Și președintele PNL Ludovic Orban a semnalat această problemă în cazul unui discurs pe care l-a susținut joi seara, 18 aprilie, în cadrul unei întâlniri la Craiova.

Și așa am avertizat asupra faptului că pentru toate contractele care sunt în curs de derulare, din cauza creșterii costurilor vor crește iar cel puțin contractele în care beneficiari sunt autoritățile locale, atât pe PNDR cât și pe fondurile europene, autoritățile locale sunt cele care trebuie să suporte creșterea de costuri și nu au resursele necesare ca să poată să asigure această creștere a costurilor. Pe scurt, o mulțime de constructori vor fi băgați în faliment datorită inepției, cretinismului și lipsei de legătură cu realitatea economică și cu tot ceea ce înseamnă legiferarea normală în România a acestui Guvern”, a declarat Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.