Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi

Un nou scandal între Aladin Georgescu și Cristinel Pavel

Președintele CJ Mehedinți Aladin Georgescu anunță că au câștigat procesul intentat de prefectura care a atacat hotărârea de repartizare a cotei de 6% din impozitul pe venitul estimat. Totodată, îl atacă pe fostul prefect Cristinel Pavel că a blocat administrația. În replică, Cristinel Pavel îi transmite lui Aladin Georgescu că susține ”că este corect să împarți banii publici pe criterii politice”.
O NOUĂ PALMĂ PENTRU FOSTUL PREFECT, FOSTUL MEU CONTRACTANDIDAT LA FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL CONSILIULUI JUDEȚEAN! A PIERDUT DEFINITIV PROCESUL PE CARE L-A INTENTAT CONSILIULUI JUDEȚEAN – Consiliul Județean Mehedinți a câștigat procesul intentat de fostul prefect, fostul candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Mehedinți, Cristinel Pavel, în luna februarie, prin care ataca în contencios administrativ Hotărârea de repartizare a cotei de 6% din impozitul pe venitul estimat. Hotărârea prin care Consiliul Județean Mehedinți a câștigat definitiv acest proces fost publicată astăzi de Curtea de Apel Craiova. Instanța a decis să respingă cererea acestuia de acceptare a recursului formulat la decizia Tribunalului Mehedinți, care ne dăduse câștig de cauză, întrucât a fost formulat tardiv! Ce a făcut în fapt acest individ? A blocat nejustificat acordarea acestor sume de către Consiliul Județean Mehedinți primăriilor din județ, în speranța că va avea el beneficii electorale la alegerile pe care tocmai le-a pierdut! Nu a fost singur! A beneficiat de sprijinul direct al Finanțelor Publice Mehedinți care în loc să sprijine beneficiarii, i-a făcut pe plac iresponsabilului fost prefect, fost candidat, și a blocat distribuirea banilor într-un mod nejustificat și abuziv! Culmea, acum vrea să se întoarcă în funcția de prefect să facă, probabil, același lucru, să blocheze administrația! Este “premiul” pe care îl va primi din partea Guvernului după ce a pierdut alegerile!!! Domnilor primari care ați așteptat aceste sume aproape 10 luni pentru investițiile pe care le aveți în derulare, Oameni buni, acest individ a vrut să fie președintele Consiliului Județean! Din fericire nu i-a mers, pentru că nu poți câștiga încrederea oamenilor prin mijloace mizerabile, prin abuzuri repetate, prin înșelăciune și chiar șantaj! În urma deciziei de astăzi, cel mai probabil, zilele următoare, banii alocați de Consiliul Județean Mehedinți vor intra în conturile primăriilor! Am avut dintotdeauna un respect deosebit pentru Instituția Prefectului și pentru cei care au ocupat funcția de prefect de-a lungul timpului, pentru că au făcut-o cu responsabilitate și respect pentru cetățenii acestui județ! Acest individ însă, a folosit-o pentru propriile interese și, din păcate, este pe cale să facă același lucru”, sunt acuzele lui Aladin Georgescu.
Cristinel Pavel îi transmite lui Aladin Georgescu că va sta cu ochii pe el ca să nu își bată joc de banii publici.
Aladin Gigi Georgescu nu a învățat nimic! Continuă să susțină că este corect să împarți banii publici pe criterii politice. Potrivit gândirii lui strâmbe e corect să împartă banii mehedințenilor doar dacă locuiesc în comunele cu primari pe care îi agrează el sau au culoarea politică potrivită – a socialiștilor. Un mod găunos de gândire, mai ales când ești și ai fost ales să reprezinți interesele TUTUROR mehedințenilor. Vreau să îi reamintesc că a ieșit să ”strige din gură de șarpe” că Guvernul nu a dat bani la rectificarea bugetară pentru primarii PSD. Dar ce să vezi? Și asta a fost regie pusă la cale de PSD. Alți colegi iresponsabili ai lui Aladin Georgescu au transmis în teritoriu să nu solicite bani, că se vor ocupa ei în Parlament. Și ce au făcut? Au girat o lege care va duce România către dezastru economic! Cam așa știu socialiștii să fie responsabili! Ducând țara la marginea prăpastiei! Așa că Aladin Gigi Georgescu nu ar trebui să vorbească despre investiții, că habar nu are ce înseamnă asta! Să nu uite că județul Mehedinți e unul dintre cele mai sărace, din cauză că el și socialiștii l-au transformat într-un județ de mâna a doua. Și NU UITA, Aladine, că mă voi bate în continuare pentru mehedințeni! Și cu mai multă ardoare, pentru că mi-au acordat votul de încredere! Voi sta cu ochii pe tine! Ca să nu te mai lăfăi în banii lor, crezând că nu vei da socoteală pentru asta”, a declarat Cristinel Pavel.

În luna februarie, prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, a atacat în instanța de contencios administrativ hotărârea Consiliului Județean Mehedinți, prin care s-a făcut repartizarea către primăriile din județ a cotei de 6 la sută din impozitul pe venit estimat pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită finanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare pe care unitățile administrativ-teritoriale, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii și din surde defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, în anul 2020.

”Am atacat hotărârea Consiliului Județean Mehedinți privind repartizarea cotei de 6% din impozitul pe venitul estimat pe anul 2020 pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, în urma exercitării controlului de legalitate. S-a constatat că repartizarea s-a făcut discriminatoriu, încălcându-se prevederile Legii finanțelor publice locale și a Legii bugetului de stat, precum și ale Codului Administrativ. Nu s-a ținut seama de solicitările UAT-urilor privind asigurarea cheltuielilor de funcționare, de cofinanțare și a cheltuielilor neeligibile pentru proiectele de dezvoltare locală aflate în diferite stadii de derulare. De asemenea, nu s-au respectat normele de tehnică legislativă și procedura de adoptare a actelor administrative”, declara atunci prefectul Cristinel Pavel.

Diferențele între sumele repartizate primăriilor din județ sunt foarte mari. Dacă Primăria Jiana, de exemplu, a primit suma de 1.000.000 de lei, Primăria Șimian, cea mai mare comună din Mehedinți, a primit doar 50.000 de lei. Tot 50.000 de lei a primit și Bâcleș, Vânjuleț, Poroina Mare, Ilovăț, Husnicioara, Devesel, Dubova, Dumbrava, Dârvari, Cujmir.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.