Skip to content
Administrație locală

Un nou scandal între președintele CJ și prefectul județului Mehedinți – Aladin Georgescu, acuzat că a încălcat din nou legea

Președintele CJ Mehedinți Aladin Georgescu îl acuză pe prefect că obligă primăriile să dea înapoi banii primiți de la Consiliul Județean. În replică, prefectul Cristinel Pavel atrage atenția că Aladin Georgescu a încălcat, din nou legea.

”PREFECTUL, MĂCINAT DE FRUSTRĂRI, OBLIGĂ PRIMĂRIILE SĂ DEA ÎNAPOI BANII PRIMIȚI DE LA CONSILIUL JUDEȚEAN De nenumărate ori am arătat cât de nociv este prefectul Cristinel Pavel pentru județul Mehedinți și din păcate, nu ratează nicio ocazie să ne convingă! După ce, în cursul anului trecut, a ținut blocați zece luni banii alocați primăriilor de Consiliul Județean, din cauza unui proces pe care l-a deschis în contencios administrativ și pe care l-a pierdut atât în prima instanță, cât și la Curtea de Apel, face același lucru acum. A atacat în contencios administrativ hotărârea Consiliului Județean Mehedinți prin care, în cursul săptămânii trecute, s-a aprobat alocarea către toate primăriile din județ a sumelor provenite din cota de 6% din venitul estimat pentru susținerea programelor și proiectelor de dezvoltare locală. Așa cum am spus și la momentul respectiv, banii au fost alocați în baza solicitărilor venite din partea primăriilor. Astfel, după ce Direcția Finanțelor Publice a virat sumele în conturile unităților administrativ teritoriale, iar în multe cazuri au fost deja folosite pentru plata restanțelor, primăriile sunt obligate acum, să dea banii înapoi. Este o situație imposibil de înțeles, generată de o acțiune iresponsabilă și plină de frustrare a prefectului! Este cea mai bună dovadă că atunci când are posibilitatea de a nu face nimic și a face rău, el alege să facă rău, doar de dragul de a se face remarcat! În plus, printr-o recentă Hotărâre de Guvern, peste 80% din bani s-au dat către primăriile unde s-a votat PNL, iar primăriile PSD au fost lăsate fără bani pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap. Trist pentru județul Mehedinți că într-o situație în care ar trebui să dăm dovadă de solidaritate față de problemele cu care oricum ne confruntăm, noi avem un prefect în total dezacord cu ceea ce ar trebui să însemne reprezentantul Guvernului în teritoriu!  Poate se încumetă Executivul proaspăt uns să-l schimbe din funcție! Să sperăm într-un an mai bun că de eșecurile personale și profesionale ale prefectului Cristinel Pavel, care, din păcate, se răsfrâng asupra locuitorilor județului, ne-am săturat cu toții”, a transmis președintele CJ Mehedinți Aladin Georgescu.

În replică, prefectul susține că președintele CJ Mehedinți a comis un abuz de putere.

Observ că Aladin Gigi Georgescu nu se dezbară în ruptul capului de apucăturile de baronaș, care își închipuie că poate să împartă banii publici așa cum îl taie capul. L-am atenționat pe acest NIMENI din administrația locală, în mai multe rânduri, că îl voi monitoriza zi și noapte, că nu voi permite niciodată ca fondurile publice să ajungă la camarila sa de partid, ci doar acolo unde este nevoie, în folosul cetățenilor. Știu, după ani de zile în care nimeni nu l-a tras de mânecă și a făcut doar ce și-a dorit în acest județ, răsplătind cu sume importante supușenia unor primari, îi este greu acum acestui parvenit rural să înțeleagă că trebuie să respecte legea.  Este adevărat că am atacat în instanța de contencios administrativ hotărârea CJ Mehedinți din data de 21 decembrie prin care s-a aprobat alocarea către primării a sumelor provenite din cota de 6% din venitul estimat, dar asta pentru că a fost adoptată cu încălcarea legii. Mai exact, hotărârea nu a fost motivată clar și concret, neexistând în conţinutul acesteia criterii care să fundamenteze modalitatea de repartizare a diferenţei de cote.  Cum explică Aladin Gigi Georgescu faptul că primăriile din Burila Mare, Corlăţel, Godeanu, Hinova, Punghina, Vânjuleţ nu au primit niciun leu, în timp ce comuna Jiana a primit suma de 400.000 lei la fel ca orașul Strehaia ori comunele Vânători, Rogova, Livezile, Malovăț, Bălăcița, Braniștea, Broșteni, Dârvari și Florești au primit fiecare suma de 240.000 de lei la fel ca orașul Vânju Mare?  De fapt, ne aflăm în fața unui caz tipic de act adiministrativ emis cu exces de putere din partea unui individ obscur, certat cu legea, care a reușit ”performanța” să ducă județul Mehedinți în coada tuturor clasamentelor naționale. Încă o dată îi atrag atenția lui Gigi Georgescu că prefectul este garantul respectării legii pe plan local și că nu voi tolera niciun abuz din partea sa. Dacă va continua în felul acesta, nu ar fi de mirare ca mandatul acestuia la conducerea CJ Mehedinți să fie unul destul de scurt”, a transmis prefectul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.