Skip to content
Administrație locală Recent

Un nou schimb de replici între prefect și președintele CJ Mehedinți – Salariile celor de la Protecția Copilului

Președintele CJ Mehedinți Aladin Georgescu și prefectul județului Cristinel Pavel continuă să își dea replici pe marginea situației angajaților de la DGASPC. După ce ministrul de Finanțe Florin Cîțu a anunțat că există bani la CJ pentru plata salariilor, Aladin Georgescu a venit să spună că nu. Ulterior, prefectul a anunțat că va sesiza organele statului abilitate să facă un control pentru a vedea care este situația.
Drept urmare, președintele CJ Mehedinți a revenit și insistă că Guvernul trebuie să aloce mai mulți bani, contrazicând din nou cele spuse de ministrul de Finanțe.
Consiliul Județean Mehedinți a alocat până în prezent, sistemului de protecție a copilului, o sumă mult mai mare decât procentul de 10% din bugetul necesar pe care avea obligația să îl asigure potrivit OUG. 103/2013. Pe de altă parte, Guvernul PNL a alocat 26% (17 654 890 lei) deși are obligația, potrivit aceleiași ordonanțe, să asigure 90% din buget (66 658 000 lei). Am alocat mai mulți bani decât este prevăzut în lege, tocmai pentru că știu și înțeleg nevoile fiecărui angajat din sistem. La rectificarea bugetară care s-a votat în Consiliul Județean săptămâna trecută, s-au alocat banii pentru salariile aparatului propriu al DGASPC Mehedinți, pentru că aceste cheltuieli sunt în sarcina Consiliului Județean, celelalte fiind în sarcina Guvernului. În momentul de față, Consiliul Județean nu are fonduri pentru a acoperi golurile Guvernului PNL. În contul de execuție al instituției sunt sume angajate conform Hotărârii de aprobare a bugetului de la începutul anului. Sunt bani care acoperă contracte materiale, utilități, contracte cadru pentru deszăpezire, cheltuieli angajate care nu pot fi anulate, iar acest lucru îl poate înțelege oricine, mai ales că Guvernul trebuie să asigure banii pentru funcționarea DGASPC până la sfârșitul anului. În plus, Consiliul Județean are în derulare investiții cu fonduri europene în valoare de 130 milioane euro, proiecte pentru care, în buget au fost angajate cheltuieli pentru contribuțiile proprii și cofinanțări. Încă de la aprobarea bugetului de stat, când Guvernul PNL nu a alocat banii necesari funcționării DGASPC, am atras atenția public și am trimis numeroase solicitări Executivului pentru a redresa situația, dar liberalii au încercat să folosească politic această situație și o fac în continuare, în loc să aloce banii. Îi asigur pe angajații DGASPC că am făcut și fac tot posibilul pentru rezolva nedreptatea pe care o face Guvernul PNL! Înțeleg situația prin care trec, dar vina aparține exclusiv Guvernului și reprezentanților PNL din Mehedinți care nu fac nimic pentru a achita salariile oamenilor”, a precizat președintele CJ Mehedinți.
Prefectul Cristinel Pavel vine din nou și anunță că Guvernul a asigurat finanțarea a 60% din sumele necesare de la bugetul de stat prin sume defalcate din TVA, restul de 40% fiind obligația Consiliului Județean de a asigura din venituri proprii, inclusiv din TVA din echilibrare. Lucru precizat, de altfel, de ministrul Finanțelor Publice.
Avocățelul de la Vânju Mare, Aladin Gigi Georgescu, este în continuare în campanie electorală și ignoră obligațiile pe care le are față de instituțiile aflate în subordinea sa. Nu știe pe unde să scoată cămașa cu salariile restante ale angajațiilor DGASPC Mehedinți și face ceea ce știe cel mai bine: minte. Sub presiunea oamenilor care pe bună dreptate îi cer socoteală pentru că nu și-au primit salariile, Aladin Gigi Georgescu aruncă vina pe Guvern, încercând în felul acesta să-și acopere incompetența managerială și cinismul cu care îi tratează pe angajații DGASPC Mehedinți. Guvernul a asigurat finanțarea a 60% din sumele necesare de la bugetul de stat prin sume defalcate din TVA, restul de 40% fiind obligația Consiliului Județean de a asigura din venituri proprii, inclusiv din TVA din echilibrare. Totodată, Consiliul Județean a putut anul acesta să folosească și excedentul din anii precedenți pentru finanțarea sistemului de protecție a copilului. Avocățelul de la Vânju Mare interpretează în schimb legea după bunul său plac, invocă aiurea niște procente doar-doar mai păcălește pe cineva. Culmea stupizeniei, Aladin Gigi Georgescu mai spune că are obligația să achite doar salariile angajaților din aparatul de specialitate (funcționarii din birouri), ca și cum ceilalți angajați nu ar fi tot subordonații săi. Văd că se teme că aș încerca să-I dau lecții de administrație. Stați liniștit, domnule Gigi Georgescu ! Am într-adevăr experiența profesională să o fac, dar în cazul tău nu ar fi decât o risipă de timp”, a explicat prefectul județului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.