Skip to content
Spot

Un nou SONDAJ zguduie scena politică: PNL crește în intențiile de vot. PSD, în scădere

Un sondaj realizat de IMAS la comanda Europa FM în luna iunie indică o creștere ușoară pentru PNL în intențiile de vot. PSD, în schimb, scade, potrivit barometrului Europa FM.

PNL a crescut de la 32,6% în luna mai, la 33%. Este prima lună din acest an în care liberalii înregistrează un procentaj mai bun de la o lună la alta, după ce au scăzut constant, din ianuarie până în mai, de la 47%. PSD, în schimb, scade, ajungând la 21,9% față de 23% în luna mai și un maxim de 25,8% pe care îl aveau în februarie, potrivit PSNews.ro

USR crește în această lună, ajungând la 12,3%, după 11,6% luna trecută și un minim de 10% înregistrat în februarie. Plus e creditat cu 5,8% din opțiunile de vot. Pro România staționează în această lună, după mai multe creșteri la rând care l-au adus la 11,2%, al patrulea în ierarhia politică.

UDMR scade și mai mult, la 3,4%, fiind ultima formațiune din clasamenul partidelor parlamentare. ALDE e pe penultimul loc, cu 3,7%, tot în scădere, după ce în luna mai înregistra 4,2% din intențiile de vot, iar PMP e creditat cu 4,7%.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM, în perioada 5 – 27 iunie, pe un eșantion de 1010 persoane. Marja de eroare este de 3,1 la sută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.