Skip to content
Ediția de astăzi Focus Recent

Un nou termen în dosarul primarului Marius Screciu. Ce au decis judecătorii

Marius Screciu a avut marți, 14 septembrie, de la ora 11, un nou termen în dosarul de incompatibilitate, care se judecă la Înalta Curte de Casație și Justiție. În cadrul acestei ședințe de judecată, instanța a decis amânarea pronunțării până la data de 28 septembrie, ora 9, precizându-se totodată că prin această soluție, se oferă posibilitatea părților implicate să depună concluzii scrise.

Procesul a început în anul 2016, iar de atunci s-a tot amânat.

Pe data de 26 mai 2016, Agenția Națională de Integritate a transmis că Marius Screciu, viceprimar la vremea respectivă, se afla în conflict de interese administrativ.

În perioada exercitării mandatului de viceprimar, a participat la deliberarea și adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local al municipiului Drobeta Turnu Severin, din data de 31 mai 2013, în baza căreia, a fost încheiat la data de 14 octombrie 2013 un contract de închiriere între Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin – în calitate de locator (unitate administrativ – teritorială în cadrul căreia SCRECIU MARIUS-VASILE deține funcția de viceprimar), și filiala județeană (jud. Mehedinți) a unui partid politic, în calitate de locatar, spațiul fiind atribuit în folosință pentru desfășurarea activității specifice a organizației municipale Drobeta Turnu Severin a partidului politic în cadrul căruia Screciu Marius-Vasile deține funcția de președinte. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001 și art. 75, lit. b) din Legea 393/2004”, se arăta în comunicat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.