Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Universitatea de Vest Timişoara a fost inclusă în EUniverCities

Rectorul Universității de Vest Timișoara Marilen Pirtea anunță că UVT este prima universitate din sud-estul Europei parte a EUniverCities, rețea care promovează colaborarea dintre instituțiile de învățământ superior și orașele din care fac parte.

Mă bucur să anunț că UVT este prima universitate din sud-estul Europei parte a EUniverCities, rețea care promovează colaborarea dintre instituțiile de învățământ superior și orașele din care fac parte. Statutul de membru cu drepturi depline ne va da posibilitatea să învățăm de la cei mai buni din domeniu de pe plan european, dar și să împărtășim din experiența noastră celorlalte universități membre. UVT are deja o tradiție în aplicarea celei de-a treia misiuni a universităților, cea de implicare în comunitate. Desigur, este loc de mai mult și de mai bine, tocmai de aceea este important să avem parteneri puternici alături de care să construim noi proiecte”, a anunțat Marilen Pirtea.

EUniverCities este o reţea europeană, lansată oficial în 2012, în care oraşele mijlocii şi universităţile lor colaborează, în aşa-numitele tandemuri, pentru a îmbunătăţi cooperarea. Obiectivul reţelei este schimbul şi răspândirea cunoştinţelor, a expertizei şi a experienţei cu privire la cooperarea dintre oraş şi universitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.