Skip to content
Ediția de astăzi Recent

USR anunţă că susţine orice demers politic care va avea ca finalitate eliminarea pensiilor speciale

USR a anunţat, marţi, că susţine orice demers politic care va avea ca finalitate eliminarea pensiilor speciale. Anunţul vine după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că va solicita o sesiune extraordinară a Parlamentului, cu odinea de zi eliminarea pensiilor speciale.

”Fie că va fi vorba de adoptarea unui proiect de lege în sesiune extraordinară, cum susţine acum PSD că doreşte, fie că va fi vorba de angajarea răspunderii Guvernului PNL, pensiile speciale trebuie eliminate, deoarece reprezintă o nedreptate, o inechitate şi o sfidare la adresa milioanelor de pensionari care primesc pensii pe principiul contributivităţii”, a transmis, marţi, USR.

Reprezentanţii formaţiunii afirmă că, de peste doi ani, au depus ”toate eforturile în Parlament pentru eliminarea pensiilor speciale, dovadă stând şi cele două proiecte de lege depuse în septembrie 2017, respectiv octombrie 2017”.

”Primul vizează pensiile speciale ale parlamentarilor, al doilea prevede eliminarea a şapte categorii de pensii speciale şi plafonarea pensiilor magistraţilor şi militarilor”, a mai transmis USR.

Formaţiunea reiterează ideea alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

”În ciuda solicitărilor repetate ale parlamentarilor USR, majoritatea controlată de PSD din conducerea Camerei Deputaţilor a refuzat, la finalul sesiunii trecute, introducerea proiectului USR pe ordinea de zi a plenului. În cazul convocării unei sesiuni extraordinare, trebuie să fie abordat şi acest subiect, iar politicienii de la toate partidele vor avea ocazia să arate, prin vot, dacă se tem sau nu de proprii alegători”, a mai transmis USR.

Nu în ultimul rând, USR solicită şi deblocarea iniţiativei cetăţeneşti ”Fără penali în funcţii publice”.

”Păstrarea acesteia la sertar, de către aceeaşi majoritate controlată de PSD, nu reprezintă decât sfidarea celor peste 1 milion de români care au semnat pentru curăţarea clasei politice de condamnaţii definitiv”, a mai transmis USR.

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, spune că va cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului care să aibă pe ordinea de zi eliminarea pensiilor speciale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.