Skip to content
Recent

USR, în centrul unui nou scandal. Fostul ministru al Educației, Liviu Pop: „Oamenii noi și curați” fac politică veche și murdară!

Fostul ministru al Educației, Liviu Marian Pop, în exclusivitate pentru PSnews.ro, a descalificat gestul celor de la USR Turda, care și-au făcut campanie electorală în cadrul unui eveniment sportiv organizat de un ONG local, la Liceul Teoretic ”Liviu Rebreanu” din localitate (liceu unde este profesor președintele USR Turda, Ciprian Rigman), pe bani publici.

„<<Oamenii noi și curați>> de la USR fac politică veche și murdară”

Potrivit lui Pop, liderul USR-iștilor și candidatul partidului la alegerile prezidențiale, ar trebui să se dezică de situația scandaloasă în care este implicată filiala USR Turda.

Totodată, fostul ministru al Educației atrage atenția că „în timp ce se laudă că susțin o viață sănătoasă”, în fapt cei de la USR „promovează o politică bolnavă”.

„Văd că <<oamenii noi și curați>> de la USR fac politică veche și murdară. Este foarte grav că cei de la USR Turda își fac campanie spațiul școlar, sfidând Legea educației naționale care interzice total așa ceva. Culmea murdăriei este că își asumă un eveniment sportiv finanțat din bani publici. Normal ar fi ca Dan Barna, candidatul USR la alegerile prezidențiale, acest Albă ca Zăpada, să se dezică de așa ceva, sau poate că îi place și vrea să folosească la nivel național acest element de bună practică USR-istă.

Paradoxul este că în timp ce se laudă că susțin o viață sănătoasă, în fapt promovează o politică bolnavă. Sper să fie un caz izolat și românii să nu mai fie obligați să asiste la așa ceva”, a declarat fostul ministru al Educației, Liviu Pop.

Ziua și scandalul la USR

Amintim că filiala USR Turda este în mijlocul unui scandal de amploare, fiind acuzată că a făcut campanie electorală în cadrul unui eveniment sportiv organizat de un ONG local, la Liceul Teoretic ”Liviu Rebreanu” din localitate (liceu unde este profesor președintele USR Turda, Ciprian Rigman), pe bani publici.

Potrivit turdanews.ro, asociația Olimpia Turda, condusă de profesorul de Educație Fizică Cosmin Pop (coleg cu președintele USR Turda, la aceeași unitate școlară) a solicitat bani de la bugetul local pentru desfășurarea unei competiții de tenis de masă. Consiliul Local Turda a aprobat alocarea sumei de 7.006 lei, în baza Legii 350/2005.

Competiția s-a desfășurat la finele lunii septembrie 2019 și… surpriză: USR Turda și-a atribuit în mod abuziv sprijinirea acestei competiții, fără să se menționeze un cuvințel despre sprijinul financiar consistent alocat de administrația locală.

”USR sprijină atât conceptul de mediu curat, un factor esențial al unei vieți sănătoase, cât și sportul de masă! Am sprijinit și noi turneul de tenis de masă desfășurat ieri la Turda, la care au participat 50 de sportivi!” au menționat cei de la USR Turda, pe pagina lor de Facebook.

DETALII AICI: Filiala USR Turda își face campanie electorală pe bani publici, într-un liceu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.