Skip to content
Focus Recent

USR Mehedinți îi atacă pe liberali – Care este răspunsul PNL!

Apropierea campaniei electorale agită apele politice în județul Mehedinți, însă surpriza stă în faptul că atacul se face între formațiunile din Opoziție. USR Mehedinți îi atacă dur pe liberalii din Mehedinți, în mod special pe cei din Drobeta Turnu Severin, pe care îi acuză că sunt vinovați de problema încălzirii din Drobeta Turnu Severin.

Președintele PNL Mehedinți Virgil Popescu a fost contactat de PSNews Mehedinți pentru a oferi o reacție legat de acest atac.

Principalul adversar al PNL Mehedinți sunt partidele din actuala coaliție de guvernare, PSD&ALDE. Totuși, nu poate să nu mă mire faptul că cei de la USR atacă PNL-ul cu o temă falsă, folosită până acum de cei de la PSD. Coincidență? Nu știu. Dar reiterez faptul că în acest moment ne concentrăm pe campania PNL pentru alegerile europarlamentare, pe problemele presante create de măsurile luate de cei de la PSD&ALDE. Alte comentarii pe temă nu mai vreau să fac. Dacă cei de la USR Mehedinți au o problemă sau vreo nelămurire pot să mă sune sau se pot documenta mai bine, inclusiv cu o simplă căutare pe Google și așa vor putea afla cum a fost reales Daniel Cîrjan viceprimar, în 2012 și 2016, împotriva voinței celor de la PSD, cine vinde păcură pentru încălzirea municipiului Drobeta Turnu Severin, precum și câte stații OMV Petrom dețin eu sau Duicu în Mehedinți. Legat de problema încălzirii din Severin reamintesc că una dintre principalele preocupări ale liberalilor din Severin constă în rezolvarea acesteia, acțiunea fiind pe două paliere: grăbirea extinderii rețelei de gaz metan, prin retragerea dreptului de concesiune de la Mehedinți Gaz și preluarea acesteia de către o societate a primăriei, precum și de găsirea celei mai bune soluții în vederea construirii unei centrale de producere a energiei electrice și termice în cogenerare împreună cu un investitor serios și cu mare capacitate financiară”, a declarat Virgil Popescu pentru PSNews Mehedinți.

Citește și Care este legătura dintre PSD și USR, la Mehedinți?

Ce le reproșează cei de la USR Mehedinți liberalilor:

Rareș Bogdan a spus despre Drobeta Turnu Severin că este orașul în care copilașii îngheață de frig în case. Ce nu știe e că PNL e vinovat aproape în aceeași măsură ca PSD de această situație. Împreună cu PSD și-au împărțit posturile de viceprimari, posturile de directori, și contractele cu statul. Daniel Cîrjan este viceprimar din 2012, în urma alianței PNL-PSD ( USL ) care în Mehedinți rezistă și azi. Constantin Săceanu a fost candidatul pe poziția a doua din partea PNL la alegerile din 2016. În prezent este director la Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică, în mandatul căruia prețul gigacaloriei a crescut de la 250 lei la 592 lei. În trecut a fost Director la Regia Autonomă pentru Activități Nucleare, intrată în faliment. Virgil Popescu este deputat PNL de Mehedinți, acționar la PETROM S.A., furnizorul de păcură pentru Serviciul Public de Alientare cu Energie Termică. Deasemenea. Își împarte cu Adrian Duicu benzinăriile OMV-Petrom de pe raza județului Mehedinți. Domnule Rareș Bogdan, sperăm că veți reuși să reformați PNL-ul, și nu numai la centru dar și la nivel local. Îmi e teama însă că nu veți reuși cu oameni care de prea mult timp sunt abonați la funcții înalte, în ciuda faptului că la putere atât la nivel național cât și la nivel local este PSD-ul”, este reacția USR Mehedinți.

Pare surprinzător atacul având în vedere că în urmă cu câteva zile, așa cum am și scris, pe pagina de Facebook a unei alte organizații USR din județ erau lăudate acțiunile secretarului de stat Alin Chirilă, care este susținut de PSD. Pe de altă parte, atacurile USR la adresa liberalilor nu pare să fie doar apanajul celor de la Mehedinți. Și la nivel central un deputat USR, Iulian Bulai, a sărit la gâtul liberalilor pe tema moțiunii simple împotriva ministrului Transporturilor. Moțiune, care de altfel a fost inițiată de PMP și a adunat semnături de la liberali. Morala?!? Partide mici, PSD&ALDE puternice, deci îi atacăm pe cei puternici din Opoziție, să nu supărăm puterea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.