Skip to content
Ediția de astăzi

Vaccinarea anti-Covid NU va fi obligatorie. Premierul e categoric: Nu putem forța oamenii!

Premierul Ludovic Orban a anunțat luni, 23 noiembrie, că vaccinarea anti-Covid nu va fi obligatorie, dar că Executivul va face o campanie de informare referitor la beneficiile aduse.

Nu putem forța oamenii să se vaccineze. Vaccinarea va fi opțională, vom face o campanie de informare cu privire la beneficiile vaccinării. Vaccinul poate fi soluția pentru combatarea pandemiei. Soluția este ca oamenii să se protejeze, ca oamenii să evite riscurile de îmbolnăvire, să respecte regulile de protecție sanitară. Nu mai avem mult. Este clar că e în fază finală de avizare cel puțin un vaccin, dacă nu și mai multe vaccinuri”, a declarat Orban.

Referitor la situaţia paturilor de la secţiile ATI din România, Orban a spus că un răspuns ar trebui dat de Ministerul Sănătăţii.

Răspunsul la această întrebare, întotdeauna v-am spus, trebuie să vi-l dea Ministerul Sănătății. Ceea ce facem noi, suntem într-un efort constant, de la începutul pandemiei, de a crește capacitatea de tratare, de a asigura noi și noi capacități de tratare, de a dota cu tot ceea ce este necesar, paturi de terapie intensivă, ventilatoare, toate lucrurile care sunt necesare, a mai spus Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.