Skip to content
Focus Recent

Valabitatea pașapoartelor a fost extinsă de la 5 la 10 ani

Termenul de valabilitate a pașapoartelor electronice a fost extins de la 5 la 10 ani, prin promulgarea legii pentru modificarea Legii 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate.

Amintesc că la 28 iunie 2017, în calitate de iniţiator, am depus, împreună cu alţi 103 colegi deputaţi din toate grupurile politice parlamentare, un proiect de lege în acest sens, după ce avusesem numeroase interpelări şi întrebări parlamentare, declaraţii politice, întrevederi de lucru şi consultări cu diverşi funcţionari guvernamentali şi colegi parlamentari. Proiectul nostru s-a referit la modificarea şi completarea articolului 18 al legii.
Chiar dacă s-a opus o perioadă iniţiativei noastre, alianţa de guvernare a introdus ulterior un alt proiect având exact acelaşi obiect: extinderea de la 5 la 10 ani a termenului de valabilitate a paşapoartelor româneşti. M-am bucurat că astfel guvernarea mi-a dat dreptate într-o chestiune care transcende politicul, răspunzând interesului legitim al cetăţenilor României, obligaţi până astăzi să-şi preschimbe paşapoartele la fiecare 5 ani”, a declarat deputatul PMP Constantin Codreanu.

Astfel că, valabilitatea paşapoartelor va fi egală cu cea a cărţilor de identitate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.