Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Vernisaj la Palatul Culturii „Teodor Costescu”

 

În perioada 11 – 28 iunie, Galeria de Artă a Palatului Culturii „Teodor Costescu” invită publicul interesat de artă la expoziția de grafică, semnată de artiștii Ștefănescu Sebastian și George Doru Roșoga.

„În principiu tehnicile pe care le folosesc sunt specifice gravurii sau tehnici adiacente lor pentru a rezulta diferite forme sau urme, elemente care redau imagini din natură sau pot fi abstractizate şi unite într-un context artistic. Ele au o tentă sintetică, duc la o anamorfoză, la o transformare de la o linie la o formă recognoscibilă sau invers de la deformare. Sunt oarecum avantajoase tehnicile gravurii pentru că permit multiplicarea unei lucrări”, a spus George Doru Roşoga, student masterand al Facultăţii de Arte şi Design din Timişoara, specializarea grafică publicitară şi de carte.

„Noi am încercat să aducem o sferă nouă în mare parte asupra viziunii noastre şi am adus gravura, care necesită o tehnică un timp şi un spaţiu mai elaborat”, a spus Ştefan Sebastian, student al Facultăţii de Arte şi Design din Timişoara, specializarea grafică.

Vernisajul expoziției a avut loc luni seară.

„Timp de trei săptămâni putem admira expoziția a doi artiști plastici, care sunt din Severin, au absolvit liceul de artă și sunt studenți ori au absolvit Facultatea de Arte și Design din Timișoara. Este un semn bun că artiștii pe care acest spațiu i-a născut și i-a oferit spre studiu altor spații se întorc pentru a ne oferit produsul creativității lor. Sunt foarte tineri, extrem de talentați și îmi place să cred că viitorul artei plastice severinene sună încântător de bine. Noi găzduim acest eveniment, acest vernisaj, la care sunt prezenți doi artiști de mare forță, de plasticitate uluitoare și dincolo de delicatețea și aparenta lor fragilitate au o vigoare a mesajului plastic absolut admirabilă. Ne bucurăm să găzduim un astfel de eveniment în preambulul unei piese de teatru de excepție”, a spus în deschiderea vernisajului, Sorin Vidan, managerul Palatului Culturii „Teodor Costescu”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.