Skip to content
Focus

Vești bune pentru România: 4 miliarde euro, fonduri europene atrase începând cu noiembrie 2019

Ministerul Fondurilor Europene anunță că România va atrage în acest an fonduri europene în valoare de 2,909 miliarde euro, prin intermediul programelor operaționale gestionate.

În noiembrie și decembrie 2019, România a atras fonduri UE în valoare de 1,1 miliarde euro. Astfel, suma atrasă începând cu noiembrie 2019 se ridică la 4 miliarde euro.

Valoarea fondurilor europene atrase de România începând cu noiembrie 2019, de când am preluat coordonarea Ministerului Fondurilor Europene este semnificativă: 4 miliarde euro. Sunt fonduri care susțin dezvoltarea României prin investiții în infrastructură, în digitalizare, în educație și sănătate. În contextul crizei sanitare cauzate de pandemia COVID-19, am alocat peste 1 miliard de euro pentru a finanța spitalele și unitățile administrativ-teritoriale în lupta cu noul coronavirus. Și în alte domenii a fost accelerată atragerea fondurilor europene, motiv pentru la nivelul majorității programelor prin care România atrage fonduri în acest an sumele atrase vor fi mai mari decât cele previzionate. Banii europeni schimbă vieți!”, a explicat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

În primii ani ai actualei perioadei de programare, adică în perioada 2014-2016, nu au fost atrase sume din fondurile alocate pentru 2014-2020. În anii următori, 2017-2019, au fost atrase sume de 1,94 miliarde euro/ an. Dacă sunt luați în calcul și primii ani ai perioadei de programare, atunci media sumelor atrase este de 973,87 milioane/ an.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.