Skip to content
Ediția de astăzi Focus Recent

Viceprimarul Cîrjan propune: Ilie Balaci, cetățean de onoare post-mortem al municipiului Drobeta Turnu Severin

Viceprimarul PNL Daniel Cîrjan anunță că va propune ca marele fotbalist Ilie Balaci să fie numit cetățean de onoare post-mortem al municipiului Drobeta Turnu Severin.

Liberalul spune că Ilie Balaci a făcut primii paşi în antrenorat la AS Drobeta, în sezonul 1989-1991, unde a avut calitate de antrenor-jucător.

”Am fost cu tatăl meu la meciul cu Rapid. Meci extraordinar cu foarte mulți spectatori. Eu aveam 10 ani atunci dar îmi amintesc și acum acele momente. Cred că AS Drobeta 1990 a fost cea mai frumoasă echipă din istoria fotbalului mehedinţean. Pentru meritele deosebite pe care le-a avut în fotbalul severinean, voi propune acordarea titlului de cetățean de onoare post-mortem al municipiului Drobeta Turnu Severin domnului Ilie Balaci, a spus viceprimarul Daniel Cîrjan.

În perioada cât a fost antrenor la finele sezonului, AS Drobeta a încheiat campionatul pe locul secund, la doar 4 puncte sub Rapid Bucureşti, care a revenit astfel în primul eşalon.

Anul 1990 a fost cel mai bun din ultimii 45 de ani pentru fotbalul din Mehedinţi. Echipa lui Ilie Balaci a avut, în acel sezon de Divizia B, cea mai mare medie de spectatori la meciurile de pe teren propriu: aproximativ 20.000! La jocul cu Rapid, câştigat cu 2-1, au fost 27.000 de spectatori.

Ilie Balaci a murit duminică dimineață, la vârsta de 62 de ani. A încetat din viață după ce a intrat în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi resuscitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.