Skip to content
Administrație locală

Viceprimarul Cîrjan: Rezultatul testului este negativ!

Viceprimarul Severinului Daniel Cîrjan a anunțat că a primit rezultatul testului și nu a contactat virusul COVID – 19. Totodată, a ținut să le reproșeze oponenților politici că nu au profitat de ocazia de a fi decenți, ci au preferat să răspândească informații trunchiate pentru a răspândi panica în spațiul public.

”Rezultatul testului : NEGATIV! Am fost anunțat de rezultatul testului de coronavirus pe care l-am efectuat și este NEGATIV! În primul rând, regret sincer situația creată și faptul că au existat mulți oameni speriați, pe buna dreptate, că în urma prezenței în preajma mea aceste zile, ar exista posibilitatea să fie depistați pozitiv.
Regret și faptul că oponenții politici au speculat în mod josnic o posibilă problemă medicală, răspândind în mod iresponsabil panică în spațiul public.

Țin să menționez că nu am avut nici cea mai mica intenție de a acționa iresponsabil, am acționat conform indicațiilor specialiștilor și cer scuze celor care au interpretat acțiunile mele diferit.  Vreau #să_clarific iarăși cronologia evenimentelor pentru a demonstra că am acționat în toată această perioadă respectând cu strictețe procedurile legale: Am participat luni la ședința Biroului Politic Național al PNL la care a fost prezent senatorul Chițac, depistat pozitiv la testul coronavirusul.

#Vineri, 13 Martie, imediat după ce senatorul Chițac a fost depistat pozitiv, am luat legătura cu specialiștii Direcției de Sănătate Publică care în urma unei anchete epidemiologice mi-au transmis că nu am întrunit criteriile de contact apropiat cu cazul confirmat cu COVID-19, conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul Coronavirus, elaborată de Centrul Național de Supraveghere și Combatere a Bolilor Transmisibile, aflându-mă la o distanță mare de persoana confirmată.

#Repet : specialiștii epidemiologi de la Direcția de Sănătate Publică au efectuat anchetă epidemiologică și au stabilit, conform procedurilor legale, că nu există risc și nu se impune vreo măsură în ceea ce mă privește, motiv pentru care nu am făcut declarații publice.

#Sâmbătă, 14 Martie, imediat după ce am aflat că primarul municipiului Deva, care a fost în vecinătatea mea în sală, a fost depistat pozitiv, am contactat iarăși Direcția de Sănătate Publică pentru a urma procedurile legale, am efectuat un test care a ieșit negativ și voi rămâne în izolare 14 zile alături de familie.

Recomand tuturor cetățenilor să respecte cu strictețe recomandările venite din partea specialiștilor (exact așa cum am procedat și eu), să se informeze doar din surse oficiale și sa evite pe cât posibil aglomerările”.

Informațiile făcute publice de viceprimarul Cîrjan sunt confirmate și de cei de la Direcția de Sănătate Publică.

Potrivit unui comunicat au transmis următoarele:

”În data de 13.03.2020 domnul viceprimar Daniel Cîrjan a anunțat Direcția de Sănătate Publică Mehedinți că a luat parte la ședința din data de 09.03.2020 de la Parlamentul României, ședință la care a participat și domnul Chițac. Medicul epidemiologic din cadrul DSP Mehedinți a discutat cu domnul viceprimar Daniel Cîrjan, apoi a contactat Centrul Național de Supraveghere a Bolilo Transmisibile și a solicitat confirmarea faptului că în sala de ședință a fost o persoană confirmată cu COVID – 10, fiind vorba despre o situația care a fost gestionată epidemiologic la nivelul Municipiului București. Din discuția purtată cu domnul viceprimar Daniel Cîrjan în seara zilei de 13.03.2020, s-a constatat că acesta nu întrunea criteriile de contact apropiat cu cazul confirmat de COVID – 19, conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul Coronavirus, acesta aflându-ce la o distanță mare de persoana confirmată. În data de 14.03, din presă s-a aflat că încă 3 participanți la ședință au fost confirmați, viceprimarul Daniel Cîrjan a informat DSP Mehedinți faptul că a stat în apropierea uneia dintre cele 3 persoane confirmate. Medicul epidemiolog a sunat la Centrul Național de Combatere a Bolilo Transmisibile pentru confirmarea faptului că alte 3 persoane au fost diagnosticate cu COVID – 19, motiv pentru ca re a fost izolat la domiciliu împreună cu familia timp de 14 zile, conform metodologiei. În aceeași zi s-au recoltat probe, acestea fiind trimise la Craiova”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.