Skip to content
Recent Social

Viceprimarul Cîrjan: Se vor acorda lunar 50 de lei pentru copiii de grădiniță proveniți din familii defavorizate

Viceprimarul Daniel Cîrjan anunță că toții copiii proveniți din familii defavorizate aflați într-o unitate de învățământ preșcolar vor primi lunar tichete sociale în valoare de 50 lei.

Ca urmare intrării în vigoare a Legii nr.248/2015, s-a instituit stimulentul educațional, sub formă de tichete sociale în valoare de 50 lei lunar, pentru toții copiii proveniți din familii defavorizate aflați într-o unitate de învățământ preșcolar”, a anunțat viceprimarul liberal.

Ce condiții trebuie îndeplinite pentru primirea tichetelor sociale:

  • copilul este înscris într-o unitate de învățământ preșcolar;
  • venitul lunar pe membru de familie este de până la 284 lei

Acordarea stimulentelor educaționale este condiționată de frecvența regulată la grădiniță a copiilor din familiile beneficiare.

Dreptul la stimulent se acordă începând cu luna în care beneficiarul îndeplinește criteriile de eligibilitate, pe baza de cerere și declarație pe propria răspundere.
Stimulentul se acordă lunar, pe perioada participării copilului la activitățile organizate în cadrul unităților din învățământul preșcolar, în perioada septembrie – iunie.

În anul 2018, în medie doar 19 copiii au beneficiat lunar de aceste tichete sociale, un număr foarte mic raportat la toți copilași care se găsesc în municipiul nostru în familii defavorizate.  Sumă este foarte mică iar în acest sens Guvernul ar trebui să aibă în vedere majorarea acestor sume. Chiar și așa, acești bani pot fi cheltuiți lunar pentru educația copilului, pentru rechizite și alte necesități ale celui mic. Copiii din familiile defavorizate nu au nicio vină și trebuie ajutați să facă școală, de aceea fac un apel către părinții ai căror copii îndeplinesc condițiile să depună dosare pentru aceste tichete sociale pentru că este interesul copiilor”, a mai precizat Daniel Cîrjan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.