Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Viceprimarul Daniel Cîrjan: Propun ca Primăria să asigure banii necesari pentru asigurarea pazei în școli

Viceprimarul Daniel Cîrjan, alături de consilierii locali liberali, propune un proiect privind asigurarea pazei și protecției copiilor în unitățile de învățământ din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Din totalul de 29 de unități de învățământ din municipiul Drobeta Turnu Severin doar un număr de 11 au pază proprie, asigurată prin intermediul posturilor de pază prinse în organigrama unității de învățământ, restul de 18 unități de învățământ neavând la acest moment pază proprie.

Pericolul este unul cât se poate de real, mai ales în pauzele dintre ore în care copiii se joacă în curțile instituțiilor de învățământ unde orice persoană „certată cu legea” poate intra și poate agresa pe cineva în lipsa unei persoane responsabile cu protecția și paza.

”Siguranța copiilor noștri în școli este esențială, iar eu cred cu tărie că autoritățile locale nu mai pot sta cu mâinile în sân, motiv pentru care propun ca Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin să asigure din bugetul local banii necesari pentru asigurarea pazei în unitățile de învățământ care nu au pază proprie”, spune viceprimarul Daniel Cîrjan.

Lipsa siguranţei în şcoli reprezintă una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă în prezent sistemul educaţional românesc. Cele mai multe acte de violență din incinta școlilor pornesc de la conflicte spontane care nu sunt premeditate, iar o treime dintre fapte sunt furturi de telefoane mobile și de alte obiecte și bani care le aparțin elevilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.