Skip to content
Administrație locală Recent

Viceprimarul liberal Cîrjan vrea să marcheze Centenarul prin plantarea a 100 de stejari

Cu ocazia celebrării Centenarului viceprimarul Daniel Cîrjan anunță că a depus un proiect de hotărâre de CL prin care ar urma să fie plantați 100 de stejari pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin.

La 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918: desăvârșirea statului național român realizată prin unirea provinciilor românești cu România, sărbătorim CENTENARUL MARII UNIRI. Autoritățile publice locale au datoria de a organiza evenimente și de a desfășura acțiuni care să readucă în atenția publică semnificația anul 1918 pentru istoria României, mai ales la 100 de ani de la Marea Unire, iar plantarea a 100 de stejari pe raza municipiului nostru este un demers potrivit. Stejarul reprezintă un simbol al eroismului, al puterii şi al durabilităţii, fiind unul dintre cele 7 simboluri mai puțin cunoscute ale României”, se arată în expunerea de motive a proiectului depus de Daniel Cîrjan.

Anul acesta comemorăm 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918: desăvârșirea statului național român realizată prin unirea provinciilor românești cu România. Pentru a marca acest moment, dar și pentru a rămâne în urmă ceva pentru următorii 100 de ani liberalul propune plantarea stejarilor.

Autoritățile publice locale au datoria de a organiza evenimente și de a desfășura acțiuni care să readucă în atenția publică semnificația anul 1918 pentru istoria României, mai ales la 100 de ani de la Marea Unire, iar plantarea a 100 de stejari pe raza municipiului nostru este un demers potrivit, bugetul estimativ maxim al acestui proiect fiind de 15.000 de lei.
Stejarul reprezintă un simbol al eroismului, al puterii şi al durabilităţii, fiind unul dintre cele 7 simboluri mai puțin cunoscute ale României. Este un arbore puternic și robust care poate trăi peste 1000 de ani. În țara noastră cel mai bătrân stejar are mai mult de 900 de ani, în județul Suceava. Diametrul unui stejar bătrân poate ajunge până la 10-12 m. În mod normal crește până la 30-35 m înălțime și 2-4 m diametru. În acest sens, propunem spre dezbatere proiectul de hotărâre privind aprobarea plantării a 100 de stejari pe raza municipiului Drobeta-Turnu Severin cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Inițiator,
Viceprimar,
Daniel CÎRJAN

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.