Skip to content
Administrație locală Recent

Viceprimarul PSD Folescu – trompeta Rusiei în Mehedinți?!?

Ne mai despart câteva săptămâni de alegerile prezidențiale, iar „lupta” se ascute. Nu doar pe scena politică de la nivel național, ci și pe scena politică de la nivel local. Mare ne-a fost surprinderea să descoperim că viceprimarul PSD al  municipiului Drobeta Turnu Severin își asumă, în spațiu virtual public, să promoveze un articol publicat pe site-ul Sputnik, care este cunoscut că este varianta propagandei rusești în țara noastră.

Este cel puțin îngrijorător că o persoană cu funcție publică susține că o analiză publicată pe un site de propagandă rusă este ”o analiză atât de pertinentă a scenei politice actuale”! Responsabilitatea și asumarea pozițiilor în spațiul public, fie el și online, din partea unei persoane care ocupă o funcție publică, deci, teoretic, poate fi considerat un model, care are o serie de responsabilități față de public.

Nu de alta, dar trustul rus Sputnik este recunoscut ca un site care publică știri fabricate. De exemplu, în 2017 a existat un raport care arăta că prin intermediul Sputnik au fost publicate știri false în Suedia.  Pentru mai multe detalii accesați acest link.

Cât despre asocierea de cuvinte Klaus Iohannis – Hitler am avut recent un scandal imens pe această temă în Parlamentul României.

Deputatul PSD, Nicolae Bacalbașa a folosit de la tribuna Parlamentului termen nazist „untermensch”, folosit de naziști pentru „non-arieni” sau suboameni, cu trimitere la președintele Klaus Iohannis.

Deputatul minorității germane, Ovidiu Ganț, a intervenit și l-a acuzat PSD de o amplă campanie de discreditare a președintelui Klaus Iohannis.

Şi eu sunt german, domnul deputat, şi ce legătură are asta cu rezimul nazist? Nu vă este ruşine să veniţi în Parlamentul României şi să vă adresaţi de maniera asta unui coleg? Nu vă este ruşine să faceţi acest lucru în raport cu preşedintele ţării? Mai mult decât atât, aceste mizerii nu sunt singurlare. Sunt parte a unei campanii ticăloase folosite de partidul dvs. la adresa minorităţii germane şi a preşedintelui ţării. Nu mai departe decât luna trecută consilierul de stat Varga şi-a permis să pună pe Facebook o asociere între preşedintele României şi dictatorul Adolf Hitler, cel mai mare criminal probabil din istorie. Vă înscrieţi pe această agendă? Comtinuaţi ce au făcut Vâlcov, Pop şi Vasilescu, reprezentanţi PSD, indivizi certaţi cu legea, sancţionaţi de CNCD. Este inadmisibil! Ştiţi că asta este infracţiune în România, să faci apologia terminologiei naziste? Nu vă este ruşine, domnule deputat? Nu aveţi ce căuta în Parlamentul României. Sunteţi o ruşine pentru România şi Parlament”, a fost reacția lui Ovidiu Ganț.

Ulterior, liderul grupului PSD, Alfred Simonis și-a cerut scuze pentru intevenția deputatului. Și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu i-a cerut scuze președintelui Klaus Iohannis de la tribuna Parlamentului.

Oare în acest caz local, domnul viceprimar Folescu nu ar trebui să își ceară scuze public pentru că răspândește articole de pe site-ul de propagandă al Rusiei? Poate ar fi cazul ca și primarul Screciu și președintele PSD Aladin Georgescu să ofere o serie de explicații legate de gestul colegului lor, domnul Folescu.

1 comentariu la “Viceprimarul PSD Folescu – trompeta Rusiei în Mehedinți?!?

  1. Vrăjeală pesedista hoții pesedisti nu mai au stare
    Toți politicieni sinteti niște oameni de rind ca va ales cine va ales, dar va bateți joc de popor
    PSD ESTE CEL MAI INFRACȚIONAL PARTID. ÎN 27 DE ANI A DISTRUS ROMÂNIA A VINDUT TOT, TOATĂ ZIUA NUMAI MINCIUNI, INFRASTRUCTURA ZERO , SCUMPIRI ȘI IMPOZITE CU GRĂMADĂ
    ROMÂNIA ARE PUTINA SOARTA CU IOHANIS CA VA ȚINUT PUTIN ÎN FRIU DAR NU POATE FACE MULTE SINGUR
    DACA NU ERA IOHANIS VAI DE MAMA EI ROMÂNIA
    PSD UN GUNOI DE PARTID CONDUS DE TOTI HOȚII CU DIPLOMA DIN ROMÂNIA
    IOHANIS PRIMUL PREDEINTE DUPĂ REVOLUȚIE CU COJONES CARE ȘTIE CE ÎNSEAMNĂ. STIMA ȘI RESPECT IOHANIS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.