Skip to content
Ediția de astăzi

Victor Costache demisionar! Cine va fi noul ministru al Sănătății

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi dimineața, 26 martie, că Victor Costache și-a dat demisia de la Ministerul Sănătății, iar noua propunere este Nelu Tătaru.

”Am luat act de această demisie. Aproape 5 luni Victor Costache a făcut parte din Guvernul pe care îl conduc. Am făcut echipă și împreună am luat decizii importante, beneficie pentru sistemul medical. Regret demisia domnului ministru. Pe de altă parte, o înțeleg și îi mulțumesc pentru colaborare. Îl voi propune pe Nelu Tătaru pentru funcția de ministru al Sănătății. El face parte din echipa de la Ministerul Sănătății, a fost, este și va fi în prima linie a bătălie contra coronavirus. Deja stăpânește procedurile, planul de măsuri. Azi e la Suceava și l-am informat despre intenția de a-l propune ca ministru, urmând să revină în București. Voi continua să întăresc echipa de la Ministerul Sănătății”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a precizat că va continua să întărească echipa de la Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății își va crește în continuare capacitatea de a face față provocărilor fără precedent datorate epidemiei de coronavirus. Rămânem concentrați pe toate obiectivele stabilite: întărirea Direcțiilor de sănătate publică pentru a face față nevoilor crescânde în activitate datorate epidemiei de coronavirus, creșterea vitezei de derulare a anchetelor epidemiologice, asigurarea condițiilor normale de viață, cu respectarea regulilor în carantină și în izolarea la domiciliu, efectuarea tuturor operațiunilor caracteristice pentru Direcțiile de sănătate publică la timp, cu promptitudine și în condiții de eficiență maximă. Urmărim în continuare obiectivul de creștere a capacității de diagnosticare. Aici trebuie să fac o precizare: Institutul Național de Sănătate Publică, în baza recomandărilor venite de la Comisia Europeană, a instituit un sistem de diagnosticare, stabilind care sunt prioritățile de diagnosticare. Toate aceste priorități de diagnosticare rămân valabile. Continuăm ca în diagnosticare să aplicăm aceste reguli care sunt stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică, în conformitate cu recomandările care există și de la nivel european, și de la nivel internațional. De asemenea, urmărim în continuare apărarea spitalelor, procurarea de urgență a materialelor, a echipamentelor necesare pentru a asigura protecția medicilor, asistenților, angajaților spitalelor, indiferent că sunt spitale din subordinea Ministerului Sănătății, spitale din subordinea Ministerului Transporturilor, spitale aflate în subordinea autorităților locale. Avem prioritate zero achiziția de materiale, echipamente, dispozitive absolut necesare pentru a putea proteja angajații spitalelor și, de asemenea, pacienții din spitale care sunt tratați pentru alte afecțiuni decât pentru coronavirus. Punem în practică în continuare Planul de pregătire a spitalelor pentru tratarea pacienților infectați. Păstrăm, practic, aceeași strategie care este stabilită și, gradual, pregătim toate spitalele care intră în dispozitivul strategic gândit pentru tratarea pacienților care sunt infectați cu coronavirus, pregătirea lor pentru momentul în care vor trebui să intre în dispozitivul de tratare. Îi asigur pe toți românii că Guvernul, Ministerul Sănătății, toate instituțiile aflate în subordinea Guvernului, aflate în prima linie a bătăliei, își fac datoria cu devotament și au ca principal obiectiv apărarea sănătății și vieții cetățenilor român”, a mai explicat Orban.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.