Skip to content
Recent

Victorie pentru PNL! Chiar Orban o spune. În ce constă OUG câștigătoare

 

Președintele Partidului Național Liberal Ludovic Orban a anunțat că trecerea unui Ordonanțe de Urgență reprezintă o victorie clară pentru PNL.

Mai precis, șeful principalului partid de opoziție s-a referit, în cadrul unei conferințe de presă de sâmbătă din Pitești, cu ocazia Conferinţei Judeţeane de Alegeri a Organizaţiei Femeilor Liberale Argeş, la OUG 79/2007 care permite firmelor să opteze între impozit pe profit sau impozit pe cifra de afaceri, conform Agerpres.ro.

„PNL a obţinut o mare victorie (…) pentru mediul de afaceri. După cum bine ştiţi, marea bulversare fiscală care a fost adusă de OUG 79/2017, cea cu transferul contribuţiilor şi cu alte măsuri împotriva mediului de afaceri, introducea impozitul pe cifra de afaceri pentru întreprinderile mici şi mijlocii (…). Încă din momentul adoptării ordonanţei de urgenţă, PNL a adoptat o poziţie categorică împotriva acestei creşteri a fiscalităţii (…) şi a solicitat ca toate firmele care au cifra de afaceri până într-un milion de euro să aibă posibilitatea să opteze între a plăti impozitul de 1% pe cifra de afaceri sau a plăti 16% impozit pe profit”, a declarat Orban la o conferinţă de presă.

Ludovic Orban a mai subliniat că amendamentul privind posibilitatea firmelor de a opta pentru unul dintre cele două sisteme de impozitare a fost depus de liberali în timpul dezbaterilor din Parlament, însă reprezentanţii majorităţii l-au respins atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor.

„În sfârşit, i-a venit mintea la cap Guvernului şi a adoptat o ordonanţă de urgenţă exact în sensul amendamentului PNL. Ne bucurăm şi vom susţine în Parlament această ordonanţă. (…) Am reuşit să convingem Guvernul să lase libertatea firmelor să aleagă între 1% impozit pe cifra de afaceri şi 16% impozit pe profit. Iată că se poate şi iată că PNL, atunci când se aliază cu mediul de afaceri (…), poate să-i convingă şi pe aceşti ageamii rupţi de realitate, care se fac că guvernează România, să adopte nişte măsuri care sunt benefice mediului de afaceri”, a mai spus preşedintele PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.