Skip to content
Recent

Victorie pentru România! Suma pe care trebuie să o plătească Chevron

România a înregistrat o victorie mare, întrucât a câștigat procesul cu compania Chevron, în urma rezilierii a trei acorduri petroliere de concesiune fără respectarea obligaţiilor financiare prevăzute de Legea petrolului.

Informarea a fost făcută de Guvern, care mai precizează că despăgubirile ce trebuie plătite Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) se ridică la suma de 73.450.000 de dolari, informează Agerpres.ro. Conform sursei citate, Curtea Internaţională de Arbitraj de pe lângă Camera Internaţională de Comerţ de la Paris (ICC Paris), cea mai importantă instituţie de arbitraj comercial internaţional, a fost solicitată să se pronunţe în litigiul dintre Chevron şi ANRM.

„Potrivit deciziei, compania Chevron este obligată să plătească ANRM suma de 73.450.000 USD, la care se adaugă dobânda legală stabilită la nivelul ratei de referinţă a BNR + 8%, calculată începând cu data de 23.10.2014 până la data plăţii integrale, precum şi cheltuielile arbitrale suportate de ANRM”, precizează Guvernul României, într-un comunicat de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.