Skip to content
Focus VIDEO

VIDEO – Cum arată prototipul navetei spațiale care va duce omenirea pe Marte

NASA

Elon Musk a dezvăluit naveta spaţială pe care compania lui, SpaceX, a proiectat-o pentru o viitoare misiune pe Marte. Evenimentul a avut loc în Texas iar în centrul atenţiei a fost primul prototip complet, în mărime naturală, al vehicului botezat Starship.

Noua creaţie a SpaceX are 50 de metri lungime și primul zbor de test va avea loc în două luni. Starship va putea duce oameni şi marfă pe Lună, pe Marte şi în alte părţi ale sistemului solar, potrivit PSNews.ro.

Elon Musk, fondator SpaceX: „Ar trebui să facem tot ce putem ca să devenim o specie multiplanetară şi să răspândim inteligenţa şi dincolo de Pământ. Şi ar trebui să facem asta acum.”

Starship este naveta care ar putea îndeplini acest plan ambiţios pe care Elon Musk îl are pentru omenire. În varianta prototip, prezentată la evenimentul din Texas, naveta are o înălţime de 50 de metri, iar aceasta va fi folosită pentru zborurile iniţiale, care însă vor ajunge până în spaţiu.

Variantele care vor merge pe orbită vor avea şi un propulsor auxiliar detaşabil, ceea ce va duce înălţimea Starship la 112 metri.

Marea inovaţie a SpaceX este că noua navă va putea fi realimentată în spaţiu, ceea ce deschide calea către misiuni spre alte planete.

Primul zbor orbital ar putea avea loc în mai puţin de şase luni, deoarece SpaceX va lucra într-un ritm foarte rapid, fără precent în industria spaţială, a spus Elon Musk.

Elon Musk, fondator SpaceX: „Lucrul cel mai important pe care trebuie să ne concentrăm este să găsim cea mai rapidă cale către construirea unui oraş care se poate întreţine singur pe Marte. Acesta este lucrul fundamental.”

Starship va fi cea mai puternică rachetă din istorie, anunță SpaceX. Va putea transporta 100 de tone de marfă pe Lună sau pe Marte, esenţiale pentru construirea unor viitoare baze permanente. Sau, pentru zborurile interplanetare lungi, la bordul Starship ar putea urca şi 100 de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.