Skip to content
Administrație locală Recent

Vin alegerile! Aladin Georgescu s-a apucat de vizite prin județ

Președintele Consiliului Județean Mehedinți Aladin Georgescu a devenit foarte activ în ultima perioada și a început să viziteze județul, să îi laude pe primarii PSD. Nu vrem să fim clevetitori, dar credem că avântul acesta muncitoresc brusc s-ar putea datora apropierii campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare.

În ultimele zile Aladin Georgescu a fost în vizită la Strehaia, la primarul Ioan Giura, unde a vizitat spitalul și niște străzi care între timp au fost modernizate.

În urma discuțiilor purtate cu domnul primar Ioan Giura și locuitorii din Ciochiuța, sat arondat orașului Strehaia, am înțeles că oamenii au nevoie ca două străzi importante să fie modernizate, astfel că anul trecut, în baza unui contract de asociere cu Primăria Strehaia, de la Consiliul Județean Mehedinți am alocat cea mai mare parte a banilor necesari pentru această investiție. Este vorba despre Străzile Bisericii și Căpitan Mihuțescu așezate în pantă, astfel că la fiecare ploaie abundentă, locuitorii de aici erau afectați de acumularea de precipitații. M-am bucurat astăzi să văd reacția oamenilor mulțumiți că această problemă este pe cale să devină istorie, întrucât lucrările sunt foarte aproape de finalizare. Regretul meu este că din cauza fostului primar din Strehaia, Simion Burcu, locuitorii de aici nu au sistem de alimentare cu apă. Pe mandatul său, Guvernul PSD aprobase finanțarea pentru acest obiectiv, dar pentru că nu a făcut niciun demers pentru realizarea studiului de fezabilitate, banii au fost pierduți. Valoarea lucrărilor de modernizare a străzilor Bisericii și Căpitan Mihuțescu este de aproximativ 1,3 milioane lei, o contribuție proprie având și Primăria Strehaia. Împreună cu domnul manager al Spitalului Județean de Urgență din Drobeta-Turnu Severin, Victor Maliborschi, am mers astăzi la fostul Spital Orășenesc Strehaia, acolo unde funcționează deocamdată o secție externă a Spitalului Județean. Am avut plăcuta ocazie să cunoaștem un medic tânăr care de curând a decis să vină la Strehaia, la Compartimentul Interne, astfel că acum organigrama cuprinde trei posturi de medic pentru această specializare. Este un început îmbucurător pentru ceea ce se va întâmpla în cel mult doi ani la Strehaia, când lucrările de reabilitare și modernizare a Spitalului, finanțate de Guvernul PSD-ALDE prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, vor fi finalizate iar unitatea se va redeschide ca spital orășenesc. Sunt eforturi făcute deopotrivă de Primăria Strehaia și de Consiliul Județean Mehedinți, pentru a oferi act medical de calitate celor aproximativ 45.000 de persoane cărora se adresează această unitate spitalicească.  O felicit pe doamna doctor pentru decizia luată și îi doresc o carieră împlinită la Strehaia în meseria pe care o practică”, scrie președintele CJ pe pagina de Facebook.

Rămâne de văzut dacă Aladin Georgescu își va păstra acest entuziasm și în afara perioadelor de campanie electorală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.