Skip to content
Administrație locală Recent

Vine iarna! Revine și problema încălzirii în Severin?!? Virgil Popescu PNL: Primăria Severin se învârte în cerc, fără să rezolve!

Problema încălzirii în Severin pare că nu are o rezolvare, satisfăcătoare, nici în acest an. Este o chestiune de zile până când temperaturile vor scădea și va fi nevoie să fie furnizată căldură în locuințele severinenilor. S-a tot discutat despre soluții, însă, din păcate nu există nimic concret.

Președintele PNL Mehedinți Virgil Popescu a declarat, într-un interviu televizat acordat colegilor de la Tele 2, că primăria Severin tărăgănează lucrurile, deși trebuia deja să fi lansat procedura de licitație pentru a da drumului proiectului de achiziționare a unei centrale de producere a energiei electrice și termice în cogenerare.

Încălzirea este o problemă arzătoare a orașului, o problemă nerezolvată și trebuie tratată foarte, foarte serios. Acest proiect de centrală de producere a energiei electrice și termice în cogenerare nu a fost lansat în procedură de licitație publică. Suntem la sfârșitul lunii septembrie, urmează perioada de campanie, deci, teoretic, anul asta este închis, iar asta înseamnă că nici anul viitor severinenii nu vor avea o soluție definitivă. Primarul Severinului a spus că are promisiuni de la guvernul României să obțină o sumă de 85% pentru a cofinanța pe acest proiect. Dar mai multe nu s-au întâmplat. Însă vreau să menționez că a fost adoptată o OUG care prevede că pe proiecte de încălzire pentru UAT-uri se pot obține finanțări de până la 85%. La primărie am întrebat ce se întâmplă. Există un studiu de fezabilitate din 2014, care trebuie refăcut, trebuie actualizate devizele, dar nici până acum acest studiu nu a fost refăcut.Pe de altă parte, aș vrea să precizez că această finanțare de la Guvern este condiționată. Ce înseamnă asta? Consiliul Local trebuie să dea o hotărâre pentru a se defini zonele unitare, ceea ce înseamnă că îi blochezi pe severineni, dacă își doresc să se debranșeze de la sistemul centralizat. Vreau să anunț că liberalii din Severin nu vor vota această hotărâre. Revenind, în acest moment nu mai primim nici bani de la Guvern, de parteneriatul public privat nu se aude nimic așa că ne învârtim în cerc, timpul trece, iar noi rămânem la soluția păguboasă a încălzirii pe păcură”, a declarat președintele PNL Mehedinți.

Virgil Popescu se întreabă dacă nu cumva această amânare ar fi o strategemă prin care firma de la care se cumpără păcură, care e sponsor al PSD, să câștige în continuare.

Există  deja o serie de împrumuturi care au fost contractate de primărie pentru încălzire. Să vedem de acum. Primăria nu are bani să ia de la rafinărie să fie mai ieftin, ia împrumut, cumpără de la firme intermediare, despre care descoperim că sunt sponsori oficiali ai PSD (firma de la care se cumpără acum păcură pentru încălzirea Severinului are sediu în Constanța). Poate este o coincidență”, a mai declarat Virgil Popescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.