Skip to content
Ediția de astăzi

Vine zăpada la munte. Meteorologii anunţă vreme deosebit de rece, dar şi ploi şi vânt

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă, pentru acest week-end, vreme deosebit de rece, ploi şi, la munte, la altitudini de peste 1.500 de metri, ninsori, precum şi intensificări ale vântului.

ANM a emis o informare valabilă de vineri, de la ora 10.00, până luni, la aceeaşi oră, potrivit PSNews.ro

În intervalul menţionat vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării, cu valori termice în cursul zilelor mult mai coborâte decât mediile multianuale specifice datei”, au anunţat meteorologii.

De asemenea, va ploua în jumătatea sudică a ţării pe parcursul zilei de vineri şi în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar sâmbătă şi duminică mai ales în vest şi sud-vest. La munte, în special în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1.500 de metri, vor predomina ninsorile şi pe alocuri se va depune strat de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi pe alocuri 15…25 l/mp, iar izolat în Banat şi Oltenia 30…35 l/mp.

Temporar, vântul va prezenta intensificări în vestul Carpaţilor Meridionali, în sudul Banatului şi pe litoral, cu viteze de peste 60…70 km/h, iar local şi în regiunile sud-estice, sudice şi în restul zonei montane, unde rafalele vor fi în general de 45…60 km/h.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.