Skip to content
Administrație locală Recent

Vineri – zi decisivă în conflictul cu firma Mehedinți Gaz

Consilierii locali din Drobeta Turnu Severin se reunesc vineri, 12 aprilie, în ședință extraordinară pentru a vota proiectul de hotărâre inițiat de liberali prin care se propune retragerea concesiunii distribuției de gaze, care este deținută de firma Mehedinți Gaz.

Firma Mehedinți Gaz deține dreptul de concensiune din anul 2008, însă nu și-au respectat obligațiile contractuale. Pentru retragerea dreptului de concesiune este nevoie de votul a două treimi, respectiv a 16 consilieri locali. Rămâne de văzut dacă cei de la PNL și-au asigurat majoritatea necesară pentru a trece acest proiect de hotărâre.

Veți vedea vineri soluțiile liberale pentru extinderea rețelei de gaz pentru cetățenii din municipiul Drobeta Turnu Severin”, a declarat președintele PNL Mehedinți Virgil Popescu.

Consiliul Local a aprobat luni, 8 februarie, înființarea societății comerciale Termoficare Gaz Drobeta, având ca unic asociat Consiliul Local Drobeta Turnu Severin.

„Așa cum am promis, dupa ce am consultat severinenii și am strâns peste 10.000 de semnături pentru această inițiativă, consilierii PNL alături de cei ai UNPR și PSD au aprobat azi înființarea societății comerciale Termoficare Gaz Drobeta, având ca unic asociat Consiliul Local Drobeta Turnu Severin”, se arată într-un comunicat de presă al PNL Mehedinți.

Societatea va avea ca obiect de activitate, pe lângă asigurarea agentului termic din iarna 2019 – 2020 a municipiului Drobeta Turnu Severin, cât și distribuția de gaze, lucrări de realizare a instalațiilor interioare de gaze naturale aferente distribuției din Drobeta Turnu Severin.

Și în comuna Șimian a fost aprobat un proiect de hotărâre prin care firmei Mehedinți Gaz i s-a retras dreptul de concesiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.