Skip to content
Focus Recent

Viorica Dăncilă: Voi vota şi pentru referendum! Sunt un susţinător al independenţei justiţiei,

Premierul României Viorica Dăncilă a anunțat că duminică, 26 mai, va vota și pentru referenedumul pentru Justiție, convocat de președintele României Klaus Iohannis.

Da. Voi participa duminică la vot şi voi vota la ambele, şi pentru alegerile europarlamentare, voi vota pentru imaginea României, voi vota pentru câştigarea demnităţii României (…) Voi vota şi pentru referendum. Aşa cum am spus de fiecare dată, sunt un susţinător al statului de drept, al independenţei justiţiei, dar şi al drepturilor cetăţenilor, pentru că şi acest lucru trebuie să îl avem în vedere de fiecare dată şi între toate trebuie să existe un echilibru”, a declarat miercuri, 22 mai, premierul României.

Declarația Vioricăi Dăncilă vine după ce Opoziția acuză boicot.

Puterea actuală a încercat să emită OUG, prin care a încercat să interzică președintelui României să exprime în mass-media mesaje în favoarea referendumului. Mai mult decât atât,  prin tentativa de modificare a legislației au încercat să determine fiecare președinte de secție de votare să-i întrebe pe cetățeni dacă vor să voteze la referendum, instituind o procedură fără precedent. Fără reacția Partidului Național Liberal și a opiniei publice, probabil ar fi dat OUG așa cum era proiectul, și anume, ar fi afectat grav drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor. Avem informații din toate județele că prefecții și președinții de consilii județene, încearcă să-i forțeze pe primarii partidului de guvernământ, să se așeze în fața secțiilor de votare și să le ceară cetățenilor care vin la vot să nu voteze la referendum, încălcând grav legea”, a declarat Ludovic Orban președintele PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.