Skip to content
Ediția de astăzi

Virgil Popescu: Consumurile estimate pe factura de energie, o formă de escrocherie

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că unele companii trec consumuri estimate foarte mari pe facturile de energie, ceea ce reprezintă ”o formă de escrocherie” şi anunţă că există amenzi pentru astfel de practici. ”Practic, iau nişte bani în avans pentru un consum care nu există, se folosesc de bani oamenilor”, afirmă ministrul.

Am primit mai multe sesizări de la oameni. Vreau să trag un semnal de alarmă. Există anumiţi furnizori care au şi distribuţie, care am văzut că trec consumuri estimate foarte mari. Punând consumuri estimate foarte mari, factura va veni mai mare. Practic, iau nişte bani în avans pentru un consum care nu există, se folosesc de bani oamenilor”, a declarat, miercuri seară, ministrul Virgil Popescu, potrivit b1.ro.

Îi rog pe cei de la ANRE şi pe cei de la ANPC să se verifice aceste lucruri. Nu se poate să se încarce facturile românilor pe consumuri estimate care nu au nicio legătură cu consumurile făcute în anii precedenţi, care ar trebui să aprecieze ce a consumat clientul într-o perioadă asemănătoare. Este o formă de escrocherie, există amenzi pentru aşa ceva. Mi se pare că este o înşelătorie pe care distribuitorii cu furnizorii o practică„, a mai declarat Virgil Popescu.

2 comentarii la “Virgil Popescu: Consumurile estimate pe factura de energie, o formă de escrocherie

  1. Asta înseamnă că nu este un cadru legislativ bine pus la punct.!
    Asa se întîmplă cînd guvernele de după sa zisa revoluție, au vindut energia, bunul nostru national, oare poporul roman nu era în stare să gestioneze consumul de energie?
    Profitul în loc să rămînă în țară se duce la străini, De ce părinții și bunicii nostri au muncit să facă hidrocentrale și termocrntrale,?

  2. Au achiziționat contoare de energie, nu știu de unde unde s-ar și cu 1000 de kw peste, dacă nu te autosesisez , ai muscat -o. Dacă ești vigilent și sunt puțini, vin îți schimbă contorul dar tot estimativ îți calculează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.