Skip to content
Ediția de astăzi Social

Virgil Popescu: Dacă aș primi o factură calculată eronat, nu aș plăti-o, aș merge la furnizor, apoi la ANRE și ANPC

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat marți seara în emisiunea „Dosar de politician”, moderată de jurnalistul Silviu Mănăstire la postul B1 TV, că românii care primesc facturi calculate eronat nu ar trebui să le plătească, ci să meargă să rezolve problema la furnizor, iar dacă nu găsesc înțelegere la acesta, să depună reclamații la ANRE și ANPC.

Popescu a mai spus că, în opinia sa, a existat rea-credință din partea furnizorilor în aplicarea legii de compensare și plafonare a facturilor. „Eu nu pot să dau sfaturi tuturor românilor, eu pot să vă spun ce aș face eu dacă aș primi o factură calculată eronat: nu aș plăti-o, aș merge la furnizor, nu am înțelegere la furnizor, aș merge la altă autoritate, la ANPC, ANRE să rezolv problema. Evident că nu asta e soluția ca oamenii să stea pe drumuri, să reclame furnizorii, soluția ar fi ca furnizorii să-și facă treaba și eu sunt, să fiu elegant, neplăcut surprins…

Sunt revoltat de-a drepul de ce se întâmplă în piața de energie cu furnizorii și văd că mai ales la gaze naturale se pune problema, n-am prea văzut facturi la energie electrică prezentate. Dacă la nivelul furnizorilor, care sunt companii foarte mari, s-a pus problema să dureze așa mult adaptarea unei aplicații informatice să facă o plafonarea și o compensarea, înseamnă că nu mai știm ce se poate face repede și ce se poate face mai puin repede în țara asta.

Eu cred că de la început a fost făcută cu rea-credință, s-a încerat să nu se facă, s-a văzut că nu mai e cale de întoarcere și trebuie făcută. Să nu creadă că dacă în lege nu e trecută nicio sanțiune nu există alte legi care pot fi luate coroborare”, a declarat ministrul Virgil Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.