Skip to content
Ediția de astăzi

Virgil Popescu: De 1 Decembrie cred că este foarte important să privim cu încredere spre viitor

Ministrul mehedințean Virgil Popescu a transmis un mesaj de unitate cu ocazia zilei naționale a României.
La mulți ani, România! La mulți ani, români, oriunde v-ați afla! Ne aflăm într-un moment de mare sărbătoare, într-un context special. Nu ne-am imaginat mulți dintre noi că în anul 2020 unitatea noastră va fi pusă la grea încercarea de un dușman invizibil și foarte greu de învins. Ca țară am avut de-a face cu mulți dușmani, dar erau palpabili. Strămoșii noștri i-au identificat, s-au luptat cu ei și i-au alungat. Dar anul acesta, pandemia ne-a pus față în față cu un dușman redutabil, care ne-a zdruncinat și ne-a obligat să ne înfruntăm temerile și vulnerabilitățile. Ca stat am realizat că depindem mult de alții din afara spațiului nostru comun european, iar asta ne-a creat probleme.
Așa că ne-am dat seama că trebuie să transformăm amenințările în oportunități. Și ne-am adunat, ne-am regrupat și ne-am pus la treabă! Solidari, împreună am reușit ca în acest moment să avem companii românești care produc și pot asigura necesarul de produse esențiale medicale: măști, halate, combinezoane, izolete, biocide și multe altele . Și au fost multe alte încercări, cărora am reușit să le facem față. Chiar dacă pe alocuri unitatea noastră, a românilor, a fost fisurată. Însă astăzi, de 1 Decembrie, de ziua națională a României cred că este foarte important să privim cu încredere spre viitor! Chiar dacă nu am depășit momentele dificile o vom face dacă vom fi uniți”, a transmis Virgil Popescu.
Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri i-a îndemnat pe români să promoveze mai mult ”Produs în România”.
Da, unitatea și solidaritatea trebuie să le manifestăm unii față de alții, statul față de cetățeni și cetățenii față de stat. Să ne gândim cu adevărat la ce a însemnat România MARE, pentru a ne aduce aminte cât de important este să avem un țel comun, care să ne mobilizeze, nu să ne despartă! Trebuie să mergem în aceeași direcție, spre viitor, spre dezvoltarea României. Distanțarea fizică, impusă de acest dușman invizibil, trebuie să ne ducă la apropiere emoțională, la dorința comună de a fi solidari, pentru a trece peste încercări, pentru a ne proteja sănătatea, ca să putem să mergem mai departe, împreună. Să arătăm că suntem mândri că suntem români, că ne sprijinim, că promovăm mai mult ”Produs în România”, să ne dezvoltăm și să evoluăm! Să fim români în marea familie europeană. La mulți ani, România! La mulți, români de pretutindeni! La mulți ani, mehedințeni”, a transmis demnitarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.