Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Virgil Popescu, despre cazul fetiței Sorina: Cei de la PSD să nu o folosească în scopuri politice

Președintele PNL Mehedinți Virgil Popescu îi solicită președintelui Consiliului Județean Aladin Georgescu să prezinte o situație a cazului Sorinei, fetița adoptată de la Baia de Aramă, în ședința de miercuri, 26 iunie. Totodată, le cere premierului României și ministrului Justiției să nu facă declarații iresponsabile și să nu se folosească politic de acest caz delicat.

Cazul Sorinei – Președintele Consiliului Județean Aladin Georgescu a anunțat că va demara o anchetă la nivelul Compartimentului de adopții și post adoptii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți, pentru a verifica respectarea procedurii legale de adopție a fetiței dată în plasament familiei din Baia de Aramă. Aș vrea să îi reamintesc că s-a respectat procedura având în vedere că există o hotărâre judecătorească definitivă în acest caz. Dreptum urmare îi solicit ca la ședința ordinară a Consiliului Județean, de miercuri 26 iunie, să prezinte situația exactă și istoricul acestei adopții. Cât despre anchetă nu știu cum o va face având în vedere că nu are Corp de Control la cabinetul de președinte, însă o prezentare a cazului este mai mult decât necesară. Pe de altă parte, consider că unele declarații făcute de premierul României Viorica Dăncilă și ministrul Justiției Ana Birchall, pe marginea acestui caz, sunt iresponsabile având în vedere că adopția a fost făcută în baza unei hotărâri judecătorești definitive. Drept urmare le solicit să nu se folosească politic de acest caz. Da, cu siguranță modul în care s-a acționat în acest caz este discutabil. Legea trebuie respectată de toată lumea, dar modul în care o aplică cei îndrituiți să facă asta a fost discutabilă în cazul Sorinei. De aceea este nevoie de clarificări”, a declarat liderul liberal pentru PSNews Mehedinți.

Președintele CJ Mehedinți Aladin Georgescu a anunțat sâmbătă, 22 iunie, că va declanșa o anchetă.

Îmi exprim regretul pentru evenimentele delicate prin care a trecut ieri Sorina, fetița din Baia de Aramă, fiind convins că autoritățile vor conlucra pentru a-i asigura acesteia starea de echilibru emoțional.  Pot să vă asigur că luni, 24 iunie, voi demara o anchetă la nivelul Compartimentului de adopții și post adoptii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți, pentru a verifica respectarea procedurii legale de adopție a fetiței dată în plasament familiei din Baia de Aramă.  Trebuie să avem în vedere faptul că interesul copilului prevalează în fața altor interese, atunci când se iau măsuri privitoare la copil”, a anunțat Aladin Georgescu.

O fetiţă de 8 ani a fost luată vineri cu forţa de la familia care o avea în plasament din oraşul Baia de Aramă (Mehedinţi). Sorina a fost luată de o familie din Craiova, stabilită în SUA, care a obţinut adopţia acestuia.

1 comentariu la “Virgil Popescu, despre cazul fetiței Sorina: Cei de la PSD să nu o folosească în scopuri politice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.