Skip to content
Focus Recent

Virgil Popescu, dezvăluiri despre paradisuri fiscale și legături cu PSD

Deputatul PNL de Mehedinți Virgil Popescu pune cap la cap o serie de acțiuni recente ale unor personaje din Guvernul PSD și se întreabă dacă nu cumva, prin aceste acțiuni, se încearcă mascarea unor interese ascunse, legate de paradisuri fiscale.

O nouă zi și alte coincidențe, aleatorii la prima vedere, însă la o analiză atentă cred că putem descoperi alte interese ale unor grupuri din PSD! Ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a făcut de râs România când, în cadrul întâlnirii ECOFIN, a făcut lobby să amâne votul pentru lista NEAGRĂ a paradisurilor fiscale. Asta în timp ce în România ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, se întâlnea cu ministrul Afacerilor Externe, Cooperării Internaţionale şi comerţului din Republica Vanuatu, Ralph John Regenvanu. Vanuatu, care se află pe lista PARADISURILOR FISCALE și care prin votul de ieri a fost trecut pe LISTA NEAGRĂ. Tot în Vanuatu, recent președintele anunța ca vrea să dea aministie pentru 14 foști parlamentari condamnați pentru corupție! Președinte, care pe vremea când era președintele Parlamentului, s-a autograțiat – tot pentru fapte de corupție! Cred că e legitim să îi întrebăm: aveți bani prin Vanuatu?! fapt care ar explica încercarea disperată a lui Teodorovici de a amâna votul listei negre?!?”, scrie președintele PNL Mehedinți.

Pe noua listă adoptată luni de Consiliul UE figurează paradisuri fiscale precum Samoa, Aruba, Barbados, Belize, Bermuda, Dominica, Fiji, Guam, Insulele Marshall, Oman, Samoa, Trinidad și Tobago, Insulele Virgine SUA, Emiratele Arabe Unite și Vanuatu. Lista are drept scop prevenirea evaziunii fiscale și promovarea bunei guvernanțe fiscale la nivel mondial, potrivit unui comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.