Skip to content
Spot

Virgil Popescu, indignat de readucerea lui Neaga la Drumuri. Mesaj vital pentru Anton Anton EXCLUSIV

 

Deputatul PNL Virgil Popescu – vicepreședintele Comisiei pentru industrii și servicii din forul legislativ inferior – a oferit vineri seară o declarație pentru PSnews.ro, arătându-se indignat de readucerea lui Narcis Neaga la Compania de Drumuri, în ciuda contraperformanței acestuia de pe vremea guvernării Victor Ponta.

CITIȚI ȘI: ”Omul-dezastru s-a întors la drumuri” Un deputat USR denunță o sfidare marca PSD

Concret: vicepreședintele PNL a dat de înțeles că Neaga va continua să conducă dezastruos Compania de Autostrăzi, la fel ca pe timpul lui Ponta, iar actualul ministru al Transporturilor, Lucian Șova, nu va putea să se laude decât cu finalizarea unor proiecte începute de alții.

„Este evident că PSD-ul nu are soluții și rotește, întoarce niște oameni. Prin tot ce a făcut până acum, a demonstrat că ei nu au oameni competenți, pregătiți pentru a prelua funcțiile din Guvern. V-aduceți aminte câți kilometri de autostradă a construit guvernul Ponta? Minus 15 kilometri! Dacă guvernul PSD-Ponta a făcut minus 15 km, nici al treilea guvern PSD-Dragnea n-a construit mai mult. Iar ca să te lauzi acum ca ministru al Transporturilor că vei inaugura anul ăsta 60 km, începuți de nu știu când, de pe vremea nu știu cui, mi se mare deja mult prea mult! De aceea, nu cred că vor avea vreo soluție pozitivă prin rotirea directorilor. Domnul Neaga nu cred că va face minuni la Compania Națională de Autostrăzi, prin nominalizarea pe care o acum”, a afirmat Popescu pentru PSnews.ro.

Celălalt subiect discutat cu deputatul de Mehedinți s-a referit la prestația de până acum a ministrului Energiei, Anton Anton, în contextul în care Virgil Popescu a fost – în sesiunea parlamentară trecută – unul dintre inițiatorii moțiunii simple împotriva predecesorului lui Anton, Toma Petcu, moțiune care însă a rămas blocată la Biroul Permanent al Camerei Deputaților.

Concret: vicepreședintele Comisiei de industrii a afirmat că – potrivit informațiilor pe care le-a aflat din minister – Anton Anton ar fi abandonat strategia energetică a PSD-ului, concentrându-se pe aceea gândită de către executivul Dacian Cioloș.

„Mi-e greu să spun până acum ce a făcut ministrul Anton Anton. A spus că se va ocupa de Strategia energetică, fiindcă ce a fost până acum n-a fost bine făcut și că dânsul vrea să facă o strategie energetică nouă, că știe ce înseamnă să facă așa ceva (dânsul fiind profesor universitar). Totuși, să spui că tot ce a fost făcut până acum nu este bun mi se pare mult prea mult! Iar sursele mele din interiorul ministerului spun că ministrul s-a întors la strategia lăsată de vechiul guvern tehnocrat, care a lucrat destul de mult la ea – există acolo un model matematic de simulare foarte bine făcut. Sursele mele spun că se va porni de la draftul de strategie existentă, nefinalizat (îi mai trebuia doar avizul de mediu pentru a fi trimis) și că va construi pe acest lucru.

Nu e nimic nou în ceea ce spune domnul ministru: hidrocentrala Tarnița-Lăpuștești era prinsă și în strategia veche, reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă erau prinse și ele…” a detaliat Virgil Popescu.

În încheiere, președintele PNL Mehedinți a făcut apel la ministrul Anton Anton să găsească soluții la nivel național pentru înlocuirea producției de electricitate din cărbune și să construiască o centrală electrică nouă în Mehedinți, în locul falimentarei termocentrale de la Halânga.

„Eu mi-aș dori să găsească în strategia asta nouă soluții prin care gazele din Marea Neagru să poată fi transformate în energie electrică pe teritoriul României și în special să găsească posibilitatea să amplaseze în Transilvania câteva sute de megawați de energie electrică, tocmai pentru a contrabalansa o eventuală producere a energiei electrice nucleare în Ungaria.

În plus, mi-aș dori ca la Turnu Severin, în locul termocentralei de la Halânga (aflată în faliment), să poată instala o centrală de producere a energiei electrice din gaze naturale. Nu trebuie să uite că, prin pachetul Clean Energy – care va fi adoptat de Comisia Europeană la sfârșitul anului -, producția energiei pe bază de cărbune va avea anii numărați. Și nu putem scoate 30% din producția de energie electrică din România fără să punem ceva în schimb. De aceea, eu cred că ministrul Anton Anton trebuie să se gândească la energia pe bază de gaze naturale, la energia nucleară, la Tarnița-Lăpuștești, în așa fel încât să nu avem probleme cu sistemul energetic național atunci când efectiv nu vom mai putea produce pe bază de cărbune”, a mai zis Virgil Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.