Skip to content
Ediția de astăzi

Virgil Popescu ministrul Economiei: Există un plan pentru a ajuta țara să își revină după criza coronavirusului

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Virgil Popescu a fost invitat la emisiunea ”România Te iubesc” unde a vorbit despre relansarea economiei după criza coronavirusului, precizând că există un plan prin care România să își revină.

Există un plan și evident că lucrăm la el, să sprijinim aceste industrii, ca să putem să vă dau un exemplu, să putem să producem materiale sanitare, dispozitive medicale, măști, halate, combinezoane, ce mai trebuie la nivelul unor spitale, este evident că trebuie să avem materialele necesare, nu numai tehnologia și în momentul de față sprijinim companiile care vor să integreze în România întreg materialul, să nu mai fie necesare importurile din China sau din alte state, din Asia sau din Turcia și am finanțat o companie care asta va face și toate companiile care doresc să obțină o finanțare pentru a produce materiale esențiale, pentru a produce materia primă necesară acestor materiale vor fi sprijinite, pentru că nu este suficient să avem tehnologia. Cred că e momentul să avem și fabrici, să facem producție industrială de echipamente, medicamente, să putem face în România ventilatoare și ce mai este nevoie în spitale, în secția ATI, în alte secții, echipamentele medicilor, pentru a putea lucra cu bolnavii”, a declarat ministrul mehedințean.

În ceea ce privește turismul Virgil Popescu crede că va fi mai dificil să fie relansat acest domeniu, luând în considerare și teama oamenilor.

Au mai fost lovite foarte puternic industria hotelieră, industra turismului, horeca. Sunt industrii care sunt lovite foarte puternic și ele țin până la urmă de percepția oamenilor de a se simți în siguranță când se duc în vacanță. Părerea mea că acolo va mai dura un pic și indiferent cât de mult am vrea noi să pornească industria turismului, ca și guvern, ca și minister, ca și țară. Până când oamenii nu vor simți siguranță în locurile unde se vor duce, cu siguranță din punct de vedere medical eu nu cred că vom asista la o pornire așa rapidă”, a mai explicat ministrul mehedințean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.