Skip to content
Focus Recent

Virgil Popescu, ministrul Energiei: Anunț important pentru români legat de prețul la gaze

Ministrul mehedințean al Energiei Virgil Popescu a făcut un anunț important pentru români cu privire la prețul la gaze, având în vedere că de la data de 1 iulie se liberalizează prețul și mulți cetățeni au început să primească oferte.

Piața gazelor naturale se va liberaliza începând cu data de 1 iulie 2020! Consider că este o dată extraordinar de bună pentru a liberaliza preţul la gaze naturale, având în vedere că preţul pe pieţele europene este foarte mic. Așa cum am mai spus îmi doresc ca acest lucru să fie reflectat și în facturile românilor. Nu este obligatoriu să schimb acum furnizorul, iar ce fac unii în momentul de faţă, că trimit oferte şi spun semnaţi cu noi că ţinem preţul constant, eventual mai scădem cu 1-2-3 lei, mi se pare o golănie. Nu poţ să vii cu acest program când tu poate cumperi cu mult sub preţul la care îl cumpărai, dar menţii preţul către clientul casnic sau către clientul industrial care îţi este captiv”, a declarat ministrul Energiei la B1TV.

Virgil Popescu a declarat că se așteaptă ca pe facturile românilor să se regăsească o scădere a prețului.

Dacă nu, am discutat cu Consiliul Concurenţei şi avem modalitate de intervenţie, pe Legea Concurenţei, nu-i vom lăsa ca profitul pe care l-ar putea obţine din diminuarea preţului la gaze, tot pe seama producătorilor, pentru că tot producătorii vor fi cei fraieriţi, de data asta preţul este jos şi n-ai ce să-i faci… Ne vom asigura că acea diferenţă se va regăsi în jos în factură. Avem instrumente pe Legea Concurenţei. Noi am discutat deja cu Consiliul Concurenţei, el urmăreşte foarte bine comportamentul în piaţă al jucătorilor furnizori de gaze, şi vom lua măsuri: vom interveni în Guvern, prin ordonanţă de urgenţă, şi le vom limita adaosurile, dacă vor distorsiona piaţa şi nu vor înţelege că nu poţi să exploatezi acest moment pe seama producătorilor şi a consumatorilor, a spus Virgil Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.