Skip to content
Focus

Virgil Popescu, președintele PNL Mehedinți: Oamenii vor înțelege în ce hal vor să guverneze, în cel hal vor să acopere găurile din bugetul de pensii

 

PNL va iniţia săptămâna viitoare o campanie naţională de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la rolul şi importanţa Pilonului II de pensii, au anunțat vineri la Drobeta Turnu Severin liderii PNL, în cadrul Comitetului Director Județean.  

PNL respinge categoric tentativa PSD-ALDE de a-i lăsa fără pensie pe cei şase milioane de contribuabili la fondul de pensii privat, a afirmat liderul PNL Mehedinți, Virgil Popescu, care anunţă o campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor pe această temă.

„În perioada următoare va urma o campanie foarte importantă pentru protejarea Pilonului II de pensie. Poate pentru mulți dintre dumneavoastră nu înțelegeți la prima vedere despre ce este vorba, dar este o acțiune pentru cei de vârsta mea, pentru cei de vârsta mai tânără decât a mea, pentru copii noștri, pentru tineretul nostru. Vom discuta cu oamenii, le vom explica ce înseamnă Pilonul II de pensie, poate mulți dintre ei nu știu ce înseamnă. Sunt economiile care le bătrânețe pot să le acceseze, este un cont de bani care poate fi moștenit. Este o acțiune la care vreau să participăm cu toții, să ne implicăm pentru că de reușita ei să știți că depinde probabil chiar căderea Guvernului Partidului Social Democrat. Dacă îi blocăm aici, oamenii vor înțelege în ce hal vor să guverneze, în cel hal vor să acopere găurile din bugetul de pensii. Practic ne bagă mâna în buzunar, a declarat Virgil Popescu.

Și președintele PNL, Ludovic Orban, prezent vineri în mijlocul liberalilor din Mehedinți, a vorbit despre această campanie, îndemându-i pe liberali să fie foarte activi în această campanie:

“Vom începe săptămâna viitoare campania de informare şi conştientizare, care este o campanie extrem de importantă împotriva tentativei PSD+ALDE de a confisca banii din Pilonul II de pensii. Trebuie să informăm toți acei oameni care au conturi private, care au contribuit de zece ani pentru a beneficia de o pensie suplimentară când vor ajunge la bătrânețe să nu accepte sub nicio formă distrugerea Pilonului II de pensii. Dacă acceptă acest lucru înseamnă că se condamnă la sărăcie atunci când vor ajunge la vârsta de pensie pentru că sistemul public de pensii, după toate prognozele făcute de toate instituțiile prestigioase, nu vor avea capacitatea de a oferi din Pilonul I, o rată de înlocuire a salariului d către pensie mai mare de 25 la sută. Adică un om care câștigă 3.000 de lei va avea o pensie de 750 de lei”.

Fondurile de pensii private obligatorii (cele din Pilonul II, pe care guvernul PSD-ALDE intenționează să îl desființeze) aveau active în valoare de aproximativ 42,53 miliarde de lei, la 31 martie 2018, în creştere cu 25,22% faţă de nivelul de la 31 martie 2017, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

1 comentariu la “Virgil Popescu, președintele PNL Mehedinți: Oamenii vor înțelege în ce hal vor să guverneze, în cel hal vor să acopere găurile din bugetul de pensii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.