Skip to content
Focus Recent

Virgil Popescu: Solicit conducerii CJ Mehedinți să publice pe siteul instituției contractele încheiate pentru cursurile de la mare

Cursurile de specializare la care participă în aceste zile consilierii județeni și angajații CJ Mehedinți au ajuns subiect în presa națională, pentru că s-au cheltuit 100.000 de euro din banii publici. În plus, ședința de îndată organizată tot la mare a devenit de asemenea un subiect intens dezbătut.

Președintele PNL Mehedinți Virgil Popescu a venit cu o serie de precizări legate de aceste subiecte și a solicitat conducerii CJ Mehedinți să facă publice contractele care au fost încheiate pentru organizarea acestor cursuri de specializare.

În urma discuțiilor apărute în spațiul public vreau să fac următoarele precizări: La începutul lunii iunie, în cadrul unei conferințe de presă, am propus alături de colegii consilieri județeni ca banii pentru cursurile de perfecționare să fie redirecționați și alocați pentru proiecte din județ. Pe lista propunerilor se număra proiectul pentru sistemul de încălzire al spitalului Județean Mehedinți sau pentru modernizarea unor drumuri județene. Rezultatele s-au văzut după două săptămâni, când în urma insistențelor consilierilor PNL, a fost aprobată o Hotărâre de CJ prin care s-au alocat 700.000 de lei pentru achiziționarea unei centrale termice pentru spitalul Județean. Cât despre ședința de îndată organizată la mare, vina poate fi împărțită, putem vorbi de neglijență sau incompetență, dar într-adevăr era necesar să se voteze un proiect de hotârâre pentru că altfel județul Mehedinți pierdea din nou bani. Echipa PNL Mehedinți a sancționat de fiecare dată derapajele și a venit cu alternative. Banii publici trebuie folosiți cu maximă responsabilitate în folosul cetățenilor. Totodată, nu a fost morală decizia de organizare a acestor cursuri la mare în sezon estival, lucru pe care l-am mai spus. Pe de altă parte perfecționarea celor care lucrează în administrațiile publice locale, județene sau centrale nu trebuie demonizată. Cu toții ne dorim oameni bine pregătiți care să facă față provocărilor și să poată propune cele mai bune soluții de îmbunătățire a traiului cetățenilor și a bunului mers al comunităților pe care le slujesc. P.S. Solicit conducerii CJ Mehedinți să publice pe siteul instituției contractele încheiate pentru aceste cursuri, atât cele pentru consilierii județeni, cât și pentru angajați CJ Mehedinți”, a scris Virgil Popescu pe pagina de Facebook.

Președintele CJ Mehedinți Aladin Georgescu a declarat miercuri, 8 august, pentru PSNews.mh că a organizat ședința la mare în urma consultării cu colegii pentru că era nevoie să fie aprobate două hotărâri urgente, pentru că altfel județul ar fi pierdut bani. Cât despre amânarea reabilitării obiectivului ”Piciorul Podul lui Traian” președintele CJ speră că acesta va fi finalizat până la finele anului 2019, ”dacă se va lucra cu o firmă serioasă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.