Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Vizită istorică: Papa ajunge astăzi în România

Papa Francisc ajunge astăzi, 31 mai în România. Suveranul Pontif va sta în România timp de trei zile, unde va vizita mai multe locuri.

Călătoria apostolică a papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, şi se desfăşoară sub genericul „Să mergem împreună”.

În jurul prânzului va merge la Palatul Cotroceni unde se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Viorica Dăncilă.

După asta, Papa Francisc va merge la Palatul Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române pentru o întâlnire privată cu Patriarhul ortodox, după care urmează întâlnirea cu Sinodul permanent al Bisericii ortodoxe, în fața căruia prezintă cel de-al doilea discurs al vizitei. Întrevederea cu reprezentanții Bisericii ortodoxe se încheie cu vizita Papei și a Patriarhului la noua catedrală ortodoxă pentru rugăciunea ”Tatăl Nostru” și cu un cuvânt de salut din partea Succesorului lui Petru.

Spre finalul zilei suveranul va susține Sf. Liturghie oficiată la catedrala ”Sf. Iosif” a arhidiecezei romano-catolice de București.

Sâmbătă se va afla la Miercurea Ciuc, va merge cu automobilul la sanctuarul Fecioarei Maria de la Șumuleu-Ciuc, unde celebrează Sf. Liturghie cu pelerinii prezenți și ține omilia celebrării euharistice. După care va pleca la Iași, unde va face o vizită la Catedrala romano-catolică, după care merge în fața Palatului Culturii pentru o întâlnire mariană cu tinerii și familiile, cărora le adresează cel de-al șaselea discurs al vizitei. Duminică se va afla la Blaj, la sediul istoric al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Acolo, Pontiful va celebra Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri, ritul sacru desfășurându-se pe Câmpia Libertății de la Blaj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.