Skip to content
Spot

Vom avea sau nu alegeri anticipate?

Alegerile anticipate au fost subiect important în agenda publică în 2019 și pare că subiectul este la fel de actual și în 2020. Liberalii au anunțat deja ce planuri au cu privire la alegerile anticipate.

Am avut o discuție legată și de posibila organizare de alegeri anticipate, se știe foarte clar poziția Partidului Național Liberal, este o poziție în favoarea organizării alegerilor anticipate. Va fi, în schimb, necesar să pregătim foarte bine derularea acestei proceduri, în acest sens am stabilit o comisie formată din subsemnatul ca președinte al Partidul Național Liberal, doamna prim-vicepreședinte, Raluca Turcan și domnul Secretar General, Robert Sighiartău ca să investigăm posibilitățile reale de organizare a alegerilor anticipate, să purtăm discuții exploratorii cu toți partenerii politici pentru a vedea exact care este poziția fiecăruia privitor la această procedură a alegerilor anticipate. Urmează să luăm cea mai bună decizie pentru România. Obiectivul nostru fundamental este să asigurăm o bună guvernare României, să reparăm toate stricăciunile, care au fost făcute de guvernările PSD, să creăm, practic, buna funcționare a tuturor sistemelor publice, să recâștigăm încrederea partenerilor politici și a investitorilor în România și să asigurăm o creștere economică bazată pe investiții, pe o dinamică economică, pe încurajarea inițiativei individuale. Practic, vrem să asigurăm o bună guvernare României și acesta este obiectivul nostru fundamental”, a declarat președintele PNL Ludovic Orban.

Cât despre posibilele negocieri cu partidele parlamentare din Parlament Orban a declarat că sunt în analiză.

În ceea ce privește manevrele tactice, care ar urma să se desfășoare pentru a putea ajunge la anticipate, suntem încă într-o analiză, m-am și decis să și comandăm o analiză sociologică amplă, pentru a vedea exact care este opinia oamenilor, pentru că noi ținem cont, în mare măsură, de ceea ce își doresc românii. Este clar că o guvernare este extrem de dificilă cu actualul Parlament care este, din păcate, încă, oglinda votului dat de oameni în decembrie 2016 și care păstrează ca principal partid reprezentat în Parlament – PSD, care își folosește toate tertipurile, procedurile și manevrele posibile pentru a sabota guvernarea și pentru a încerca să împiedice adoptarea unor acte normative importante sau să tergiverseze intrarea în vigoare a unor acte normative importante”, a mai completat președintele PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.