Skip to content
Ediția de astăzi

Vremea se răcește în toată țara. Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni

Vremea se răcește în toată țara în următoarele două săptămâni, 23 august – 5 septembrie, anunță  meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie. De asemenea, va ploua în aproape toate regiunile.

În Oltenia, vremea va fi călduroasă în primele două zile de prognoză, cu valori termice maxime ce se vor situa, în medie, între 30 și 32 de grade, însă apoi se va răci în cea mai mare parte a regiunii, dar cu precădere la deal, așa că regimul termic diurn va fi de 26…28 de grade. Minimele nocturne vor avea medii de 16 grade între 23 și 28 august, vor scădea la 14 grade în 27 august, apoi vor avea doar mici variații între 13 și 15 grade, până la finalul intervalului estimat, potrivit PSNews.ro

Fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala în 25 și 26 august, când vor fi posibile și cantități mai însemnate de apă. În restul intervalului, prognoza indică o probabilitate destul de redusă pentru ploi, regimul pluviometric urmând a se menține deficitar.

La munte, vremea se va răci treptat în intervalul 23 – 26 august, astfel încât mediile maximelor vor porni de la 20 de grade și vor ajunge la 16 grade. Pentru perioada 27 august – 5 septembrie nu se estimează schimbări semnificative în regimul termic diurn, acesta fiind mediat la valori de 14…16 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere aproape continuă până în data de 27 august, cu medii între 6 și 10 grade, iar până la finalul intervalului vor varia ușor în jurul a 7 grade.

Temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se vor semnala averse ce vor lua și aspect torențial și vor determina, pe perioade scurte de timp sau prin acumulare, cantități mai însemnate de apă, între 24 și 28 august. În restul timpului ploile se vor semnala doar pe arii restrânse.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.