Skip to content
Recent

Weekend încărcat pentru pompierii mehedințeni

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi a transmis luni, 19 aprilie, că au fost înregistrate, în acest weekend, 25 de solicitări în situaţii de urgenţă, cele mai numeroase privind acordarea asistenţei medicale de către paramedicii SMURD.
De asemenea, pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV2, pompierii au desfășurat 15 acțiuni, două dintre acestea pentru preluarea și transportul unor persoane care au fost confirmate cu COVID-19, alte două pentru decontaminarea unor ambulanțe SMURD și 11 pentru verificarea respectării măsurilor sanitare impuse de autorități. Totodată, aceștia au intervenit pentru salvarea victimelor a trei accidente rutiere, stingerea a trei incendii, deblocarea ușii unui apartament, dar și îndepărtarea unei element de acoperiș, aflat în pericol de cădere.

„În cursul zilei de duminică, 17 aprilie, trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD la un accident rutier, produs pe DN 6, în localitatea Ghelmegioaia, comuna Prunișor. În urma accidentului, în care un autoturism a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat, două persoane au necesitat îngrijiri medicale. Paramedicii SMURD și echipajul SAJ au acordat primul-ajutor celor două victime, aflate în stare de conștiență, care au suferit traumatisme. Ulterior, acestea au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din Dr. Tr. Severin. Pompierii au asigurat și măsurile de apărare împotriva incendiilor la locul evenimentului.
Pompierii mehedințeni rămân la datorie, pregătiți să intervină în sprijinul semenilor aflați în situații de urgență, care le pot pune în pericol viața și bunurile, dar și mediul înconjurător.”, conform comunicatului de presă emis de către ISU Mehedinți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.