Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Zece incendii de vegetaţie uscată stinse de pompieri în ultimele 24 de ore

În numai 24 de ore, pompierii din cadrul ISU Mehedinţi au acţionat pentru stingerea a zece incendii izbucnite la vegetaţie uscată. Unul dintre acestea a produs pagube materiale însemnate.

Cele zece incendii au izbucnit în cursul zilei de ieri, la vegetaţie uscată, litieră, lăstăriș și mărăciniș pe raza localităţilor Bobaiţa, Crețești, Schitul de Sus, Vrancea, Drobeta Turnu Severin, Breznița de Ocol, Șimian,  Eșelnița, Bucura şi Nicolae Bălcescu şi au afectat peste 30 ha de teren. Incendiul izbucnit la vegetaţie uscată pe raza localităţii Schitul de Sus s-a extins şi a produs pagube materiale însemnate, ca urmare a folosirii focului în spaţii deschise, fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Incendiul a cuprins aproximativ 10 ha de vegetaţie uscată, o casă de locuit construită din lemn, 3 anexe gospodărești, 4 autoturisme dezafectate, 4 clăi de fân, 7 mc. lemne de foc și 210 m liniari gard de lemn şi a fost lichidat de către pompieri, care au intervenit cu trei autospeciale cu apă şi un ATV de stins incendii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.