Skip to content
Ediția de astăzi

Zi de foc în Parlament, înainte de alegeri: Se va supune la vot rectificarea bugetară! PSD vrea majorarea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie

Biroul Permanent Reunit al celor două camere ale Parlamentului a decis să convoace marți, 22 septembrie, plenul reunit de la ora 13.00 pentru a vota rectificarea bugetară.

Pe Ordinea de Zi figurează proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 135/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020 și proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 136/2020 pentru rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020.

Însă în comisiile din Parlament au fost adoptate o serie de amendamente, printre care cel propus de PSD ca pensiile să se majoreze de la 1 septembrie cu 40%, plus un stimulent pentru profesori.

Întrebat ce va face Guvernul dacă legile vor trece în forma amendată, premierul Ludovic Orban a spus că cei de la PSD au orchestrat o ”crimă împotriva economiei românești și riscă să conducă România spre incapacitate de plată, spre faliment”.

PSD este un partid aflat în delir, care vrea să distrugă România. Ceea ce s-a întâmplat în Comisia de buget-finanțe, în care PSD are o majoritate conjuncturală, reprezintă o crimă împotriva economiei românești și riscă să conducă România spre incapacitate de plată, spre faliment. Nu putem sta cu mâinile încrucișate și nu putem accepta ca PSD să își bată joc de țara asta. Vreau să readuc aminte că nicio altă formațiune politică, în afara PSD, nu a girat aceste decizii ticăloase. Ne vom bate în plenul camerelor reunite, astfel încât să retrimitem spre Comisia de Buget-Finanțe raportul. Sunt convins că printr-o mobilizare exemplară a celorlalte formațiuni politice, care au dat dovadă de raționalitate și de legătură cu realitatea economică, vom reuși acest lucru. Suntem pregătiți și pentru orice altă situație, astfel încât să împiedicăm ca PSD să facă rău României. Pot să vă spun că deja ecourile acelei faimoase ședințe a Comisiei de Buget-Finanțe în toată lumea, ecourile negative, sunt foarte prezente și avem un feedback foarte, foarte îngrijorător în urma deciziei Comisiilor reunite de Buget-Finanțe, în urma deciziei PSD de fapt, că acolo a fost PSD, n-a fost nicio altă forță politică. Nu sunt posibile aceste creșteri de cheltuieli. PSD practic a generat cheltuieli de 6,5% din Produsul Intern Brut suplimentare și în același timp a modificat și plafonul maxim de îndatorare raportat la Produsul Intern Brut de la 44% la 40%. Adică ce a făcut? A generat cheltuieli suplimentare și a interzis posibilitatea obținerii de finanțări pentru susținerea acestor cheltuieli, adică a pus bazele unui faliment. Noi nu putem accepta ca PSD să îşi bată joc de țara asta și să conducă România spre nicăieri. Ne vom bate și alegerile parlamentare bat la ușă și vom elibera România și de această majoritate ticăloasă care se comportă ca un dușman al României”, a declarat premierul Orban.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.